x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Pe ei, pe...mama lor!

Pe ei, pe...mama lor!

06 Sep 2009   •   00:00
Pe ei, pe...mama lor!

Un film la modă "aterizează" pe marile noastre ecrane în acest week-end. Doamnelor, dar mai ales domnilor: "Ticăloşi fără glorie"!

"Ticăloşi fără glorie/ The Inglorious Basterds" are o carte de vizită impresionantă. În primul rând este noul film al lui Tarantino, regizor destul de scump la vedere în ultima vreme. În al doilea rând, distribuţia. În fine, e cu Brad Pitt (nu şi cu Angelina!), şi asta înseamnă bârfe, fotografii, coperţi, prime pagini - deci marketing!

Dar să vedem subiectul. În Franţa ocupată de germani, Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) priveşte neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna scapă ca prin urechile acului şi fuge la Paris, unde-şi creează o nouă identitate ca proprietar şi proiecţionist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine (Pitt) organizează un grup de soldaţi evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziştilor.

5185-100989-737458l.jpgCunoscută sub numele de "The Basterds" (adică "ticăloşii"), trupa lui Raine o adoptă pe actriţa şi agenta sub acoperire de origine germană Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) într-o misiune al cărei scop este lichidarea liderilor celui de-al treilea Reich. Soarta uneşte drumurile personajelor sub un cort de cinema, unde Shosanna este hotărâtă să-şi ducă la îndeplinire propriul plan de răzbunare.

Un talent sălbatic, o imaginaţie de nestăvilit, o viziune dinamică, Quentin Tarantino este unul dintre cei mai faimoşi cineaşti ai generaţiei sale. Recent a colaborat cu Rodriguez la "Grindhouse". Cu toate acestea, Tarantino va rămâne în cinematografie prin saga "Kill Bill" sau prin "Pulp Fiction", film la care a scris scenariul, a regizat şi a jucat, fiind distins cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 1994 şi nominalizat la şapte Premii Oscar.

×
Subiecte în articol: film