x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Premiați la Cannes, dezamăgiți la Eurovision

Premiați la Cannes, dezamăgiți la Eurovision

24 Mai 2015   •   22:03
Premiați la Cannes, dezamăgiți la Eurovision

Filmul „Comoara” al regizo-rului român Corneliu Porumboiu a primit premiul „Un Certain Talent” la Festivalul de la Cannes, în timp ce scurtmetrajul „Ramona” a primit premiul Canal+. La Eurovision, în schimb, România a luat un dezamăgitor loc 15.

Premiul „Un Certain Talent” a fost inventat special pentru ca filmul „Comoara” să primească o distincţie în cadrul festivalului. Secţiunea „Un Certain Regard” este rezervată filmelor cu viziuni originale sau diferite de cele care concurează în secţiunea oficială a festivalului de la Cannes. „Un film realizat magistral, care foloseşte umorul pentru a ne arăta profunzimea şi complexitatea vieţii”, a declarat actriţa Isabella Rosellini, preşedinta juriului, înainte să-i înmâneze premiul lui Porum¬boiu. „Vreau să mulţumesc juriului, vreau să mulţumesc Festivalului de la Cannes, pentru că a invitat filmul aici şi aş vrea să împart acest premiu cu actorii mei”, a declarat regizorul, pe scenă. De asemenea, scurtmetrajul „Ramo-na” a primit premiul special al televiziunii Canal+, ceea ce în-seamnă că pelicula va fi difuzată de influentul canal TV.

Codaşi la Eurovision
La concursul internaţional Eurovision, în schimb, reprezentanţii României nu s-au bucurat de aceeaşi apreciere. Trupa Voltaj, cu piesa „De la capăt”, s-a clasat pe locul 15 din 27, obţinând 35 de puncte, din care 12 au fost acordate de votanţii din Republica Moldova. „Ne pare rău că nu am putut să aducem mai multă bucurie românilor, dar ne bucurăm că am făcut cunoscută campania noastră”, a declarat solistul Voltaj, Cătălin Goia, referindu-se la campania din spatele melodiei, referitoare la copiii lăsaţi în urmă de părinţii care muncesc în alte ţări.
 

×