x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Robert De Niro, aniversat de Warner TV

Robert De Niro, aniversat de Warner TV

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Iul 2024   •   17:00
Robert De Niro, aniversat de Warner TV

Warner TV îl sărbătorește pe actorul și regizorul american Robert De Niro, care împlinește 81 de ani pe 17 august, cu trei dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat. 

Robert De Niro, de nouă ori nominalizat la Oscar şi cu două trofee câștigate, este unul dintre cei mai apreciați actori, cu o paletă de roluri care acoperă toate genurile. A fost tânăr soldat în Vietnam, a fost pugilist, mafiot, muncitor analfabet, tată protector și Lucifer. A colaborat cu unii dintre cei mai importanți regizori de la Hollywood, fiind actor fetiș al lui Martin Scorsese, și, la rândul lui, a regizat două lungmetraje - „A Bronx Tale” (1993) și „The Good Shepard” (2006) - în care a și jucat.

A fost premiat pentru întreaga carieră de cele mai importante instituții de profil din lume, iar în 1989, împreună cu Jane Rosenthal, a fondat Tribeca Film Center, entertainment hub în cartierul Tribeca din New York. După atacurile din 11 septembrie 2001, ei au pus bazele Tribeca Film Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri la nivel global.

„La mulți ani, Robert De Niro!” debutează la Warner TV pe 17 august, la ora 17:40, cu „Internul/ The Intern”, comedie din 2015 în care joacă alături de Anne Hathaway.

În filmul regizat de Nancy Meyers, el este Ben, văduv în vârstă de 70 de ani care a descoperit că pensionarea nu este chiar plăcută. Profitând de oportunitatea de a reveni în joc, el devine stagiar la un site de modă fondat și condus de tânăra Jules.

Programul va continua cu o altǎ comedie, „Cu nașu' la psihiatru/ Analyze This”, din 1999, în care Robert De Niro face echipă cu Billy Crystal. Acesta din urmă este un psihiatru al cărui pacient principal este un șef mafiot cu probleme.

Filmul lui Harold Ramis, difuzat de Warner TV de la ora 20:00, a avut succes la public și a beneficiat de o continuare, cu aceiași protagoniști, „Analyze That”, lansată trei ani mai târziu.

 

 

×
Subiecte în articol: robert de niro