x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Robocop, 27 de ani mai târziu, din nou pe marile ecrane

Robocop, 27 de ani mai târziu, din nou pe marile ecrane

de Sebastian S. Eduard    |    06 Feb 2014   •   16:20
Robocop, 27 de ani mai târziu, din nou pe marile ecrane

Încă un remake? De ce nu... “Robocop” a fost un film cu un mare coeficient “wow” în 1987, când a avut premiera, a fost continuat cu două sequel-uri...aşa că reţeta era verificată. Nici o problemă să apară, 27 de ani mai târziu, un nou “Robocop”.

Regizat de brazilianul José Padilha (premiat cu Ursul de Aur la Berlin, în 2008) şi distribuit de Forum Film România noul Robocop vine cu mai puţin cunoscutul Joel Kinnaman în rolul omului-conservă şi cu Michael Keaton, Samuel L. Jackson şi Gary Oldman. Ultimul, cel puţin, face o partitura extrem de interesantă în rolul profesorului Dennett Norton. Subiectul filmului este cunoscut (în ciuda buclelor de scenariu) aşa că  a afirma că te duci la film să-l vezi pe Gary Oldman poate fi un argument care, deşi ciudat, rămâne în picioare. În rest, filmul îţi oferă porţia de efecte şi trucaje la care ne-am aştepta de la o asemenea producţie.

Suntem în anul 2028 în Detroit, când tânărul poliţist Alex Murphy (Joel Kinnaman), dedicat luptei împotriva criminalităţii, ajunge victima unui atac violent cu bombă, suferind traumatisme grave. Soluţia salvatoare pentru el şi familia sa vine din partea lui Raymond Sellars, directorul companiei OmniCorp – lider în tehnologia robotică. El îi propune soţiei lui Alex, să-l “reconstruiască” pe acesta într-un hibrid om-robot. Însă ceea ce reprezentanţii OmniCorp tratează cu superficialitate este exact punctul slab al planului lor de a câştiga miliarde de dolari cu prototipul de poliţist-robot: liberul arbitru. 


×
Subiecte în articol: Robocop