x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Scenariul "Poliţist, adjectiv" în format electronic

Scenariul "Poliţist, adjectiv" în format electronic

de Rozana Mihalache    |    26 Ian 2010   •   00:00
Scenariul "Poliţist, adjectiv" în format electronic

Portalul cultural "LiterNet" îşi surprinde zilele acestea cititorii cu o nouă apariţie editorială: scenariul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu.



Scenariul vine ca un bonus pentru cei care au văzut filmul şi s-au îndrăgostit de el sau ca un îndemn pentru cei care nu au apucat (încă) să o facă. Dar, cel mai important, este un obiect de studiu cu siguranţă aşteptat de cinefili. Pelicula "Poliţist, adjectiv", în regia autorului Corneliu Porumboiu a avut un imens succes la critică atât pe plan naţional, cât şi internaţional, fiind premiat la Cannes cu "FIPRESCI" şi "Premiul Juriului Un certain Regard" şi la TIFF cu "Trofeul Transilvania" ."Porumboiu s-a impus ca un autor spiritual, cu un simţ superb al dialogului şi un interes pentru largile ramificaţii ale adevărului", scria Jay Weissberg în Variety.

În "Poliţist, adjectiv", regizorul-scenarist valorifică dialogul, încadrându-l într-o lume haotică, unde omul simplu (întruchipat de Cristi) încearcă să găsească logica lucrurilor. Cristi nu poate vedea nuanţe, ci împarte totul din jur în alb şi negru, nu pentru că abundă de personalitate, ci pentru că pur şi simplu e mai uşor. Şi în fond şi la urma urmei, de ce ţi-ai complica viaţa inutil? Scenariul "Poliţist, adjectiv" poate fi descărcat gratuit în format Acrobat Reader (pdf) de pe site-ul LiterNet, de la adresa http://editura.liternet.ro

×
Subiecte în articol: film