x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Sieranevada" a câştigat două premii la Festivalul de Film de la Chicago

"Sieranevada" a câştigat două premii la Festivalul de Film de la Chicago

22 Oct 2016   •   18:00
"Sieranevada" a câştigat două premii la Festivalul de Film de la Chicago
Sursa foto: pixabay.com

Pelicula "Sieranevada", regizată de Cristi Puiu, a câştigat, vineri seara, două premii la Festivalul de Film de la Chicago, potrivit site-ului oficial al competiţiei. 'Sieranevada' a primit distincţia Gold Hugo pentru cel mai bun film şi Silver Hugo pentru cel mai bun regizor. 

De asemenea, lungmetrajul "Bacalaureat" a fost recompensat cu Silver Plaque pentru scenariul lui Cristian Mungiu şi cu Silver Hugo pentru cel mai bun actor (Adrian Titieni). 

Premiul special al juriului a fost acordat producţiei iraniene 'The Salesman', în regia lui Asghar Farhadi, iar distincţia Silver Hugo pentru cea mai bună actriţă a ajuns la Rebecca Hall din filmul ''Christine''. Kacper Fertacz a primit Silver Plaque pentru cea mai bună imagine cu pelicula 'The Last Family' și regizorul Andrei Konchalovsky a fost recompensat cu premiul Fondatorului, pentru drama alb-negru despre Holocaust 'Paradise'. 

În competiţia pentru categoria tinerilor regizori, premiul Gold Hugo a revenit lui Juho Kuosmanen pentru filmul ''The Happiest Day in the Life of Olli Mäki'', iar Silver Hugo a fost luat de Jonas Rothlaender pentru ''Fado''. 

Premiul Gold Hugo pentru documentar i-a revenit lui Pieter van Eecke pentru ''Samuel in the clouds'', iar Silver Hugo lui Paul Fegan pentru ''Where We're Meant to Be''. 

Cea de-a 52-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Chicago continuă până pe 27 octombrie cu mai multe proiecţii

Filmul 'Sieranevada' va fi rula luni, 24 octombrie, la Chicago, la AMC River East 21, potrivit sursei citate, relatează Agerpres.

Citește și „Sieranevada” face înconjurul lumii

CANNES 2016 - ''Câini'' de Bogdan Mirică, desemnat de Federaţia Internaţională a Criticilor de Film cea mai bună peliculă la secțiunea ''Un certain regard''

CANNES 2016 - Filmele românești, printre favorite la câștigarea trofeului Palme d'Or

 

×