x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "The Hurt Locker" a triumfat la premiile BAFTA

"The Hurt Locker" a triumfat la premiile BAFTA

22 Feb 2010   •   00:00
"The Hurt Locker" a triumfat la premiile BAFTA

Drama de război "The Hurt Locker" a câştigat şase premii, inclusiv cel pentru cea mai bună peliculă, la ceremonia de decernare a premiilor BAFTA (British Academy Film Awards). Mintea din spatele acestui film, Kathryn Bigelow, a fost la rândul ei distinsă cu premiul pentru cel mai bun regizor, devansându-şi astfel fostul soţ, regizorul Avatar, James Cameron.



"The Hurt Locker" - povestea unor soldaţi americani ce trebuie să supravieţuiască într-un oraş din Irak - a mai fost premiat pentru scenariu original, imagine, montaj şi sunet, relatează Associated Press, citată de Agerpres. Avatar a primit premii pentru efecte speciale şi design de producţie.

Cele două filme fuseseră nominalizate la opt categorii.

Printre premianţi s-au mai numărat Colin Firth (cel mai bun actor în rol principal - pentru A Single Man) şi Carey Mulligan (cea mai buna actriţă într-un rol principal, pentru An Education).

La categoria roluri secundare au triumfat Christoph Waltz (Inglourious Basterds) şi Mo'Nique (Precious).

Cel mai bun film britanic a fost desemnat Fish Tank, care spune povestea unei tinere ce se confruntă cu o nouă situaţie în familie: prezenţa în casă a noului iubit al mamei.

Premiile BAFTA sunt considerate un important indicator pentru succesul la Oscar.

×
Subiecte în articol: film