x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Veteran de la Dunkirk în lacrimi la premiera filmului de Christopher Nolan

Veteran de la Dunkirk în lacrimi la premiera filmului de Christopher Nolan

24 Iul 2017   •   14:50
Veteran de la Dunkirk în lacrimi la premiera filmului de Christopher Nolan

Un veteran de război a supravieţuit bătăliei de la Dunkirk a izbucnit în lacrimi la premiera noului film al lui Christopher Nolan, Dunkirk. Ken Sturdy, în vârstă de 97 de ani, a fost văzut la Westhills Cinema, îmbrăcat într-o haină decorată cu medalii, unde a privit drama inspirată din cel de-al Doilea Război Mondial, dramă pe care a trăit-o acum aproape 80 de ani.

Filmul, cu Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh şi Mark Rylance, spune povestea bătăliei de nouă zile dintre Forţele Aliate şi trupele germane. Ken Sturdy avea 20 de ani când lupta alături de Royal Navy pentru a salva soldaţii naufragiaţi şi înconjuraţi de armata germană.

“Am fost în acele mici bărci şi i-am ridicat din apă”, a spus acesta. “Am avut privilegiul de a urmări filmul în seara asta, însă m-a întristat din cauza a ceea ce s-a întâmplat pe acea plajă. Privind filmul, am putut să-mi văd vechi prieteni, însă o mulţime au murit în război. După bătălie, am plecat în convoaie în Nordul Atlanticului. Mi-am pierdut o mulţime de prieteni. Nu te duce la film doar pentru distracţie. Gândeşte-te la el. Iar când eşti adult, continuă să te gândeşti.”, a continuat veteranul Ken Sturdy.

“În seara asta am plâns pentru că nu este sfărşitul. Nu se va întâmpla. Noi, specia umană, suntem atât de inteligenţi şi facem lucruri uimitoare. Putem zbura pe lună, dar putem să facem şi lucruri prosteşti.”

Sursă: The Independent

×