x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură IL VOLO ADUCE MUZICA LUI ENNIO MORRICONE ÎN CONCERTELE DE LA BUCUREȘTI ȘI CLUJ-NAPOCA

IL VOLO ADUCE MUZICA LUI ENNIO MORRICONE ÎN CONCERTELE DE LA BUCUREȘTI ȘI CLUJ-NAPOCA

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Iun 2022   •   12:58
IL VOLO ADUCE MUZICA LUI ENNIO MORRICONE ÎN CONCERTELE DE LA BUCUREȘTI ȘI CLUJ-NAPOCA

Ne mai despart doar câteva zile de întâlnirea publicului din România cu celebrul trio pop-opera IL VOLO, în concertele „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” de la București și Cluj-Napoca

Primele concerte al trupei  Il Volo din cadrul turneului mondial „Il Volo Sings Morricone and more”  găzduite de Arena di Verona și de Teatrul Antic din Taormina au fost susținute cu casa închisă, iar artiștii au fost ovaționați de cei peste 40.000 de spectatori care au umplut sălile până la refuz.

Același concert de succes va fi prezentat publicului din România pe 16 iulie, la Sala Palatului din Capitală cu participarea Orchestrei Metropolitane București condusă de dirijorul și orchestratorul Daniel Jinga. 
Două zile mai târziu, pe 18 iulie, tenorii Piero Barone, Ignazio Boschetto și baritonul  Gianluca Ginoble vor cânta pentru prima dată pe scena sălii BT-Arena din Cluj-Napoca acompaniați de New Hope Orchestra sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan. 

Spectatorii vor fi purtați într-o călătorie copleșitoare în arta marelui compozitor italian Ennio Morricone dar și prin minunatele refrene ale unor melodii veritabile precum  „Nesum Dorma”, „All by myself”, „My Way”, „Delilah”, „Un amore cosi grande”, „La donna e mobile”„Caruso”,  sau „Volare”. Bineînțeles, din repertoriul concertului nu va lipsi piesa de referință trio-ului -„Grande Amore”. Muzica de film inconfundabilă a unuia dintre cei mai mari compozitori și dirijori ai secolului XX, Ennio Morricone, melodiile de succes sau ariile de operă care au făcut înconjurul lumii și au scris pagini importante în istoria muzicii clasice și moderne reprezintă ingredientele acestui spectacol unic, pe care publicul îl va păstra în suflet pentru toată viața.
 
Turneul mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” cuprinde peste 100 de concerte. După seria de reprezentații programate în marile orașe europene, Il Volo va traversa America de Nord, Japonia și Australia.

IL VOLO a început să răspândească frumuseţea muzicii clasice, a operei tradiţionale şi fenomenul belcanto-ului italian în întreaga lume, dorind să asigure continuitate muzicii clasice şi să atragă tinerii spre acest gen muzical. Primul eveniment „IL VOLO – Tribute to ENNIO MORRICONE” a avut loc pe 5 iunie 2021, la Arena di Verona și a fost transmis în direct pe postul de televiziune RAI 1. Concertul s-a bucurat de un succes uriaș, înregistrând o audiență record de 4.702.000 de telespectatori. 
Albumul „IL VOLO sings Morricone” lansat în anul 2021, cuprinde 14 melodii din repertoriul marelui compozitor Ennio Morricone. Albumul a fost realizat  la numai un an de la moartea domniei sale, în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate.  Pentru înregistrările finale ale albumului, IL VOLO a colaborat cu artiști de anvergură precum, violonistul David Garrett pentru piesa „La Califfa”, violoncelistul Stjepan Hauser de la 2Cellos în „Se”, trompetistul Chris Botti în „Come Sail Away” și flautistul Andrea Griminelli în „Nella fantasia”, de asemenea, și cu Orchestra Roma Sinfonietta dirijată de Maestrul Rota, orchestră care a performat alături de Ennio Morricone pe marile scene din lume încă din anul 1994, anul înființării. 
Piero, Ignazio și Gianluca îi dedică regretatului muzician o parte din cariera lor extraordinară, realizând un proiect rafinat, destinat să ajungă direct în inimile a milioane de oameni din întreaga lume. Vocile unice ale celor trei artiști aduc în prim plan melodiile de neuitat ale celebrului dirijor, muzician, compozitor și autor, unele dintre cele mai importante coloane sonore de film din istoria cinematografiei italiene și internaționale, cum sunt „Once Upon a Time in America”, „The Bad, The Good and The Ugly” sau „Cinema Paradiso”. Acest proiect global, marcat nu numai de lansarea iminentă a albumului ci și de organizarea acestui turneu mondial, a fost susținut chiar de familia maestrului Ennio Morricone. Albumul conține și piesa „The Ecstasy of Gold”, extrasă de pe coloana sonoră a filmului „The good, the ugly, the bad”, însoțită pentru prima dată de un text scris de fiul său, Andrea Morricone. 
Despre Il VOLO
Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, când au apărut într-o emisiune TV. Producătorul i-a reunit într-un trio şi le-a ales numele de scenă - IL VOLO. Datorită talentului lor uimitor, artiștii au împărțit scena cu unii dintre cei mari artiști internaționali, precum Barbra Streisand, Andrea Bocelli, Bono, Carlos Santana sau Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la ”We Are The World” For Haiti, în 2010, alături de alte 80 de vedete mondiale și primii artiști italieni din istorie care au semnat primul contract cu o casă de discuri din Statele Unite al Americii. Au lansat cinci albume de studio cu statut de platină şi au obținut două nominalizări la Premiile Grammy.

În 2015, au câştigat concursul Sanremo cu piesa Grande Amore şi au reprezentat Italia la Eurovision. Apoi, au lansat albumul „Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori”, inspiraţiilor lor, Carreras – Domingo - Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 susțin un turneu mondial înregistrând un succes fără precedent. Concertul lor de deschidere de la Florenţa a fost susţinut chiar de Placido Domingo şi a fost difuzat în 500 de cinematografe din Italia şi din întrega lume. În 2019 se întorc din nou pe aceeaşi scenă şi câștigă admirația publicului cu melodia Musica Che Resta. Albumul Musica, cu melodia Musica Che Resta, s-a aflat în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes, în 14 ţări – Malta, Brazilia, Israel și multe altele, fiind al doilea cel mai bine vândut album în Japonia, după Bohemian Rhapsody.
Favorit al Papei Francisc, trio-ul a fost invitat, la începutul anului 2019, să participe la cea de-a XXVI-a ediții a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama; aici au cântat „Ave Maria” în prezența a peste un million de spectatori.

Pe 2 iunie 2022, Il Volo a interpretat Imnul Italiei la Forumurile Imperiale de la Roma în cadrul paradei anuale de Ziua Republicii. Un alt eveniment important este cel din 22 iunie 2022, în care trio-ul a deschis a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor de la Roma, în cadrul Festivalului Familiilor în prezența Papei Francisc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×