x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură In UK se poate - Afara din top

In UK se poate - Afara din top

de Alex Revenco    |    19 Mar 2006   •   00:00
In UK se poate - Afara din top
BIZUL DIN SHOWBUSINESS
In multe tari exista si topul discurilor single, piese ce prefateaza albumele. Single-urile se comercializeaza bine (depasind uneori cifra albumelor vandute), pentru ca prezinta (doar) hituri la un pret convenabil.
In Marea Britanie exista OCC (Official UK Charts Company), organism ce are toate topurile "sub control" si vegheaza ca acestea sa fie intocmite corect. Iar in saptamana care tocmai s-a incheiat a avut loc o intamplare fara precedent. O trupa debutanta (The Modern), cu un album asteptat in luna mai ("Life In The Modern World") si un single ("Industry") urcat suspect de sus (locul 13), a fost descalificata si exclusa din top. Potrivit OCC, mult prea entuziastii "fani" si membri de familie ai componentilor formatiei au cumparat, online, un "numar inacceptabil de mare" de single-uri The Modern. Din nefericire, in loc sa sprijine grupul favorit in ascensiunea sa, aceste vanzari exagerate (ale unui mic grup de persoane dovedit a fi apropiat formatiei) au dus la excluderea din top.
Purtatorul de cuvant nu a comentat sanctiunea OCC, dar a comunicat ca "The Modern roaga fanii sa cumpere «Life In The Modern World» in cel mult doua exemplare fiecare (!?)". Intamplarea de mai sus "nu ne afecteaza" (pentru ca nu avem nici CD-uri single, nici top aferent), dar scoate in evidenta un alt aspect. Trupele noastre nici nu apuca sa inregistreze sau sa cante, dar se duc gramada la tv-uri, unde vorbesc despre… "fanii lor"!

×
Subiecte în articol: cultura the modern