x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Alexandru Andrieş - ca acum 30 de ani

Alexandru Andrieş - ca acum 30 de ani

de Dana Andronie    |    13 Mai 2009   •   00:00
Alexandru Andrieş - ca acum 30 de ani
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Cei doi crai de Curtea Veche din showbiz-ul cu multe cusururi- artistul Alexandru Andrieş şi impresarul Aurel Mitran - au săvârşit luni, la Cinematograful Patria, un spectacol fără cusur.



Cum nici un spectacol de varietăţi nu era de conceput fară un prezentator, de această dată maestrul de ceremonii a fost Aurel Mitran. Îmbrăcat într-o ie veritabilă, domnul impresar a deschis oficialităţile, aşa cum s-a întâmplat cu trei decenii în urmă. "Represaliile" muzicale au început cu o microfonie intenţionată şi cu următorul text: "Când eşti foarte tânăr ai senzaţia că ştii foarte multe. Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, domnul Alxandru Andrieş!".

Şi, într-adevăr, pe scena Cinematografului Patria a apărut domnul Alexandru Andrieş, aşa cum l-a cunoscut lumea cu mulţi ani în urmă: doar cu o chitară. Concertul aniversar de 30 de ani de "căsnicie" între impresarul Mitran şi artistul Andrieş n-a avut nevoie de nici un sponsor. Publicul a plătit "beletul", iar de restul s-a ocupat impresarul, bineînţeles! Şi artistul şi-a făcut treaba cum s-a priceput, adică foarte bine. Alexe a întreprins o călătorie în timp, plimbându-se de la un cântec la altul prin "era Andrieş": "Ochii tăi", "E război, Ioane", "Am pneumonie" etc. Artistul s-a oprit în miezul "pneumoniei" pentru a spune un banc cu un miliţian care ştia că saxofonul e extinctor, iar acordeonul - calorifer. Acest banc tocmai îl auzise de la impresar.  

Din sală, Alexe a primit un bileţel pe care scria: "Cică am cântat prea mult!". În final, aşa cum nici Stevie Wonder nu scapă de "I just call to say I love you", nici Andrieş n-a plecat acasă până când nu a cântat "La telejurnal" şi "Dracula blues". Noblesse oblige!

×
Subiecte în articol: muzica