x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Alexandru Tomescu şi Mădălin Voicu, pe scena Sălii Radio

Alexandru Tomescu şi Mădălin Voicu, pe scena Sălii Radio

de Maria Coman    |    21 Ian 2016   •   20:28
Alexandru Tomescu şi Mădălin Voicu, pe scena Sălii Radio

Vineri, 22 ianuarie, la ora 19.00, Orchestra Naţională Radio vă invită la un concert Mozart - Beethoven, eveniment ce se va desfăşura la Sala Radio sub bagheta dirijorală a lui Mădălin Voicu - fiul marelui violonist Ion Voicu şi cu participarea apreci­atului violonist Alexandru Tomescu, care se bucură de privilegiul de a interpreta pe vioara Stradivarius, instrument la care a cântat şi Ion Voicu.

Evenimentul de la Sala Radio se va deschide cu celebra uvertură Nunta lui Figaro, operă comică în patru acte compusă de Mozart, a cărei premieră a avut loc la Viena, în 1786. Seara se va încheia cu Simfonia a IV-a în si bemol major, una dintre cele 9 simfonii create de Beethoven.

Alexandru Tomescu a evoluat de nenumărate ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât şi alături de Orchestra Naţională Radio, pe scena Sălii Radio, dar şi peste hotare, în turnee în Europa şi Asia.

Concertele de Mozart sau Mendelssohn susţinute de Alexandru Tomescu alături de cele două ansambluri s-au materializat în înregistrări lansate de către Editura Casa Radio.

Alexandru Tomescu a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam).

×