x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Anathema la Sala Palatului

Anathema la Sala Palatului

de Alex Revenco    |    09 Apr 2009   •   00:00
Anathema la Sala Palatului
Sursa foto: /MUSIC FOR NATION

Pentru prima oară după 15 ani, îi putem admira pe britanici în formulă completă. Vincent, Jamie şi Daniel Cavanagh, Lee Douglas, Les Smith şi John Douglas cântă la 29 aprilie, la Bucureşti.



După cum se ştie, cele mai recente concerte Anathema în România au fost unplugged, unul în Cetatea Cisnădioara, în 2007, altul în sala de festivităţi a Casei de Cultură a Studenţilor (Grigore Preoteasa) şi amândouă sold-out în timp-record.

Dar în urmă cu 15 ani, într-unul dintre festivalurile din seria Skip Rock, Anathema în formulă completă i-a entuziasmat pe fanii români veniţi în număr mare pe stadionul Dinamo II. Acum, din nou în formulă completă, Anathema va cânta pe scena Sălii Palatului într-un concert de nota 10 pentru un public devotat.

DIN LIVERPOOL
Una dintre cele mai importante formaţii de doom/gothic, care a impus acest stil, fiind urmat şi copiat de nenumărate alte trupe, Anathema s-a format în 1990 la Liverpool. Din '93, de la "Serenades", un album doom/death a urmat "The Silent Enigma" cu un sound gothic metal, apoi "Eternity" care a introdus elemente de rock progresiv şi alternativ.

Au urmat "Alternative 4" în '98, "Judgement" în '99, "A fine Day to Exit" în 2001 şi "A Natural Disaster" - 2004, ultimul album având elemente de rock simfonic. Apariţia celui mai recent album, intitulat iniţial "Everything", a fost amânată de câteva ori, dând naştere la tot felul de speculaţii.

Dar în 2007, Danny Cavanagh a spus că noul material va fi cântat întâi în concerte şi apoi va fi înregistrat. Acum s-a anunţat că noul album va apărea în iunie a.c. şi va fi produs de Steven Wilson de la Porcupine Tree. Ultimele bilete pentru concertul Anathema de la Sala Palatului, de 60, 80, 100 şi 120 de lei, se găsesc în reţeaua Diverta, www.ticketpoint.ro şi www.myticket.ro.

×
Subiecte în articol: muzica anathema