x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Andra le va cânta diseară celor 3.000 de tineri ortodocși adunați la Sibiu

Andra le va cânta diseară celor 3.000 de tineri ortodocși adunați la Sibiu

08 Sep 2018   •   10:44
Andra le va cânta diseară celor 3.000 de tineri ortodocși adunați la Sibiu

Peste trei mii de tineri s-au strâns la Sibiu în cadrul celei de a cincea ediții a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, ITO 2018. Pe parcursul a patru zile, aceștia se vor ruga, vor socializa, se vor forma spiritual și în același timp se vor relaxa în orașul transilvănean.

Proveniți din toate domeniile de activitate - studenți, elevi, corporatiști, profesori, ingineri, muncitori, veniți din România și din alte țări ale Europei - cei 3.000 de participanți au fost întâmpinați joi de Patriarhului Daniel al României, de Mitropolitului Laurențiu al Ardealului de primarul Sibiului și de alte autorități naționale și locale.

După ce au făcut parada steagurilor, work-shop-uri, conferințe și procesiuni și au participat aseară la un concert de muzică populară, tinerii ortodocși au programate pentru astăzi Ateliere (Țăranul român de la război la Marea Unire și Satul român în Centenarul Marii Uniri), iar pentru seară îi așteaptă un concert susținut de Andra și alți artiști în Piața Mare din Sibiu.

Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși se încheie duminică, urmând ca Sibiul să predea ștafeta Craiovei, organizatoare ediției de anul viitor. Până atunci, următorul mare eveniment la care vor lua parte tinerii ortodocși se va desfășura la Bucureşti, pe 25 noiembrie, când se va sfinți Catedrala Naţională.

Fotografii: basilica.ro

×