x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Arch Enemy, heavy metal la superlativ

Arch Enemy, heavy metal la superlativ

de Alex Revenco    |    19 Ian 2012   •   21:00
Arch Enemy, heavy metal la superlativ

La concertul unei trupe mari, din prima te impresioneaza sound-ul compact, valoarea chitaristului/ chitaristilor, prestatia scenica/ vocea solistului. Asta am simtit miercuri seara in cortul de la Arene, aproape plin cu fanii de metale grele, veniti sa vada la 'lucru' formatia suedeza, in care stralucesc doi chitaristi nascuti la Londra – Michael si Christopher Amott si o fabuloasa solista din Germania – Angela Gossow.

De la noua fara un sfert pana la zece si douazeci, Arch Enemy a demonstrat mult profesionalism si o coeziune puternica, specifica formatiilor de calibru. Repertoriul a fost bazat, in majoritate, pe piesele noi, de pe noul album 'Khaos Legions' (2011) si cele din 'epoca Angela Gossow'. Inainte de concert, Michael Amott a spus: 'La inceputuri, Arch Enemy era o trupa care se zbatea sa iasa din anonimat. Dupa venirea Angelei, am reusit sa avem un sound propriu. Acum avem o mare incredere in noi si dupa 10-11 ani de cantat impreuna am ajuns sa evoluam si o data cu noi a crescut si numarul fanilor'.

Trebuie mentionat ca, in mai multe randuri, Angela Gossow si-a exprimat opiniile personale privind cateva subiecte majore, de actualitate. In primul rand a spus 'Cu totii traim vremuri de rahat, si asta este din cauza guvernelor, a tuturor guvernelor din lumea asta, care au un singur scop: sa-ti ia banii din buzunar. Trebuie facut ceva, revolutia ar fi o solutie... daca nu nu, in cel mai scurt timp ne asteapta cel de-al III-lea razboi mondial'. Apoi, inainte de 'No Gods, No Master' ne-a indemnat sa avem incredere in noi insine, si nu in doctrinele religioase, indife­rent despre ce religie ar fi vorba.

Iata lista pieselor: Yesterday Is Dead And Gone, Revolution Begins, Ravenous, Enemy Within, My Apocalypse, Bloodstained Cross, Taking back My Soul, Daniel Erlandsson solo tobe, Under Black Flags We March (in care Angela chiar a 'marlasuit' pe scena cu steagul negru), Dead Eyes See No Future, Chris Amott solo chitara, Michael Amott solo chitara, Burning Angel; No Gods, No Masters; Dead Bury Their Dead, We Will Rise: la bis Snow Bound, Nemesis.

×
Subiecte în articol: muzica