x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica “Călătorie de Crăciun”, cu maestrul Gheorghe Zamfir

“Călătorie de Crăciun”, cu maestrul Gheorghe Zamfir

de Luminita Ciobanu    |    31 Oct 2013   •   15:24
“Călătorie de Crăciun”, cu maestrul Gheorghe Zamfir

În pragul sărbătorilor de iarnă, la 10 decembrie 2013, începând cu orele 19:30, maestrul Gheorghe Zamfir îi aşteaptă pe cei care preţuiesc muzica de calitate şi repertoriul excepţional pe care îl abordează, la cinema Patria, la un spectacol care, cu siguranţă, le va rămâne în sulfet. În “Călătorie de Crăciun”, spectatorii vor putea să-l descopere şi redescopere pe maestrul Gheorghe Zamfir, atât prin intermediul unor piese din repertoriul muzicii clasice, dar şi prin compoziţii proprii de o mare sensibilitate, prin cântece tradiţionale româneşti şi cântări rituale specifice perioadei Crăciunului. 

Maestrul Gheorghe Zamfir a împlinit 50 de ani de carieră artistică. În acest sens, Biroul de Management Gheorghe Zamfir a iniţiat o serie de manifestări sub egida Zamfir - 50 de ani pe scenă. Astfel, în mai multe oraşe, în săli de spectacole dar şi în locaţii în aer liber, atât în România cât şi la nivel internaţional, se vor desfăşura evenimente cu totul speciale, menite să evidenţieze acest moment marcant din cariera maestrului Gheorghe Zamfir, un veritabil ambasador al românilor, de mai bine de cinci decenii.

Maestrul Gheorghe Zamfir va fi acompaniat, în concertul din 10 decembrie,   de Orchestra Simfonică “Zamfir 50”, constituită special pentru evenimentele aniversare, şi de corul de cameră Accoustic, sub conducerea muzicală a tânărului dar foarte talentatului dirijor Daniel Jinga, fondator al corului de cameră  Accoustic, absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Concertul prezintă şi o voce feminină aflată  într-o ascensiune uimitoare, soprana  Irina Ioana Baianţ.

Preţul biletelor variază între 50 şi 200 de lei, în funcţie de poziţionarea în sală şi pot fi achiziţionate de pe myticket.ro , din magazilene Diverta, magazinele InMedio din Bucureşti, casieria Sălii Palatului, Librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica şi de la casa de bilete a Cinematografului Patria.


×