x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ce cadou îşi doreşte Florin Chilian, de ziua lui, şi ce a primit de la fani

Ce cadou îşi doreşte Florin Chilian, de ziua lui, şi ce a primit de la fani

13 Dec 2016   •   15:38
Ce cadou îşi doreşte Florin Chilian, de ziua lui, şi ce a primit de la fani
Sursa foto: Foto: Alexandra Pandrea/Intact Image

În fiecare an, fanii artistului Florin Chilian îi fac public urările, dând dovadă de creativitate. Speranţa fanilor este că vor avea cât mai curând albumul promis de artist, iar dezizderatul lor chiar ar putea deveni realitate în primele luni ale anului viitor.

 

Cel puţin, aşa arată ultimele zvonuri. Florin Chilian nu vrea cadouri de ziua lui, pe 14 decembrie, ci îi roagă pe toţi cei care-l admiră să facă donaţii pentru pacienţii care suferă de boli incurabile.

 

Iată scrisoarea fanilor, pentru Florin Chilian:

 

„Te clasicizezi, artistule bântuit de spectrul (sau fantoma) lui Brâncuşi. Sau, mai exact, devii un pre(a)clasic în viaţă, în anul în care ziua de naştere a lui Brâncuşi a devenit sărbătoare naţională. De fapt, eşti acelaşi Chilian, dar îmbrăcat în frac. Şi îţi şade tare bine noul tău look de gală... Iar noi, fanii epifaniilor tale sonore, ne vom aşeza şi potrivi cu tine inima şi urechile şi te vom urma până la prima ursitoare care-ţi va ieşi în cale. Apoi vom vedea. La cei 48 de ani, eşti un copil rebel, cu o inimă imensă, care vrea să ajute cât mai mulţi oameni cu sufletul curat. Anul acesta, ţi-ai dăruit ziua de naştere, nu-ţi doreşti cadouri pentru tine, ci pentru ceilalţi. Ţi-ai îndemnat toţi prietenii care vor să îţi cumpere un cadou să facă, în schimb, o donaţie pentru bolnavii care au nevoie de îngrijire paliativă, pentru a trăi în demnitate şi fără suferinţă, pentru pacienţii HOSPICE Casa Speranţei, care se luptă cu o boală incurabilă. Cu toată aparenta ta arogantă (de fapt, este panică în faţa imposturii şi aroganţei altora), ai foarte mulţi fani, fără ca tu să fi făcut compromisuri. Ţi-ai văzut de muzica ta, în timp ce alţii îşi lustruiau imaginea/ambalajul. Vocea ta s-a făcut auzită în vacarmul manelelor şi al altor zgomote şi, iată, a forţat apariţia unui costum pe măsură. Iar costumul de ceremonie al muzicii tale este noul album Pre@Clasic pe care de-abia aşteptăm să-l lansezi în 2017, la Festivalul George Enescu. Eşti un romantic incurabil, care a reuşit să ne dăruiască multe lucruri frumoase, cunoşti valoarea fiecărui efort pe care îl faci, spui cam tot ceea ce gândeşti şi pentru noi ai fost, eşti şi vei fi “Iubi” cu “Zece întâmplări ciudate şi-o minune...”.  La mulţi ani, iubi!"

×
Subiecte în articol: florin chilian aniversare fani cadouri