x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Celebra pianistă germană, CLARA SCHUMANN, omagiată de GOOGLE printr-un logo special (VIDEO)

Celebra pianistă germană, CLARA SCHUMANN, omagiată de GOOGLE printr-un logo special (VIDEO)

13 Sep 2012   •   06:20
Celebra pianistă germană, CLARA SCHUMANN, omagiată de GOOGLE printr-un logo special (VIDEO)

Clara Schumann, pianista si compozitoarea germana, sotia lui Robert Schumann, este omagiata de Google printr-un logo interactiv. La 193 de ani de la nasterea sa, artista este infatisata cantand la pian, alaturi de cei opt copii ai sai.

Clara Schumann, nascuta pe 13 septembrie 1819 la Leipzig, Germania, a fost fiica lui Friedrich Wieck si a Mariannei Tromlitz, cantareata si pianista.

CLARA SCHUMANN, considerata un copil minune, a fost pasionata de mica de muzica si a inceput sa sustina concerte de pian la o varsta frageda. Ea a fost scolita si indrumata de tatal ei, Friedrich Wieck, un teolog la randul sau pasionat de muzica, patron al unei fabrici de piane si al unui centru de inchiriat partituri.

Wieck era destul de dur cu CLARA SCHUMANN, interzicandu-i sa mai mearga la scoala si tinand-o acasa pentru a repeta la pian. Tatal CLAREI SCHUMANN ii organiza acesteia concertele si ii impunea repertoriul.

Clara Schumann a murit pe 20 mai 1896, la Frankfurt pe Main. Clara Schumann a aparut pe bancnota de 100 de marci germane si pe timbrul de 80 de pfenigi.

×