x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Celebrul Jack Bruce, vedeta festivalului Dracula Bass

Celebrul Jack Bruce, vedeta festivalului Dracula Bass

07 Aug 2012   •   17:58
Celebrul Jack Bruce, vedeta festivalului Dracula Bass

Dupa succesul primei editii, Dracula Bass International Festival revine in perioada 14 -17 septembrie si ne invita la un eveniment de exceptie cu nume de rezonanta din galeria marilor artisti ai acestui instrument. Competitia tinerilor basisti este sprijinita si anul acesta de sponsori generosi care invita pe oricine se incumeta sa intre in acest concurs, fie ca este amator, incepator sau absolvent, indiferent de nationalitate, varsta, sex sau instrumentul folosit. Festivalul nu se adreseaza profesionistilor din acest domeniu, muzicienilor care si-au dobandit deja o notorietate semnificativa ca interpreti la aceste instrumente (chitara bas, contrabas).

Detalii despre competitie sI regulamentul pentru inscrierile la preselectia concursului de interpretare al Festivalului International Dracula Bass se gasesc la http://www.draculabass.ro/regulament-2012.html. Inscrierile si trimiterea materialelor se vor incheia la 31 august.

ntre 31 august si 10 septembrie va avea loc jurizarea finala, iar pe 10 septembrie se va afisa pe site lista cu cei 15 finalisti. Etapa finala a competitiei Festivalului International Dracula Bass se va desfasura in clubul Green Hours, intre 14 sI 16 septembrie, de la ora 12.00 la 18.00. Castigatorul Premiului intai va primi din partea organizatorilor o chitara bass electrica Warwick Streamer Lx5 (made in Germany). Iata programul Festivalului International Dracula Bass din gradina Green Hours Jazz Cafe, intre orele 19.00 sI 23.00, in weekend-ul 14 – 16 septembrie: vineri 14- Decebal Badila, Arild Andersen Trio; sambata 15 - Dixie Krauser Solo, SkyDive; duminica 16 septembrie- Pedro Negrescu Trio, Dominique Di Piazza and Blues & Beyond 4et. Festivalul se incheie luni, 17 septembrie, la Sala Radio, cu Anthony Jackson Trio sI Jack Bruce & His Big Blues Band.

Unul dintre cei mai mari basisti din toate timpurile, Jack Bruce si-a inceput cariera in anii 60, cand a cantat in Blues Incorporated, formatie condusa de Alexis Korner sI din care mai faceau parte organistul Graham Bond, saxofonistul Dick Heckstall-Smith sI tobosarul Ginger Baker. A urmat intalnirea cu John Mayall & the Bluesbreakers, in anii cand chitarist era Eric Clapton. Dupa care, Jack Bruce, Ginger Baker sI Eric Clapton, au format Cream, considerat, la sfarsitul anilor 60 cel mai bun grup din lume.

×