x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert extraordinar The Legendary Pink Dots!

Concert extraordinar The Legendary Pink Dots!

de Alex Revenco    |    21 Mai 2009   •   00:00
Concert extraordinar The Legendary Pink Dots!
Sursa foto: /Beta-lactam Ring Records

După o activitate de peste trei decenii, una dintre cele mai influente trupe ale muzicii underground ajunge, în sfârşit, şi în România.



După ce ieri, Edward Ka-spel şi The Silverman au evoluat solo, iar The Legendary Pink Dots au cântat doar jumătate de oră, astăzi, de la ora 21:00, ne aşteaptă două ore de neuitat cu grupul anglo-olandez.

Formată în 1980 în Marea Britanie de Edward Ka-spel şi Phil "The Silverman" Knight, trupa se stabileşte ulterior în Olanda. Sunetul formaţiei a fost şi rămâne un amalgam de rock psihedelic, industrial, synth-pop şi muzică de avangardă. Deşi sunt foarte greu de categorisit, cei de la Legendary Pink Dots au fost comparaţi de unii critici şi cu Pink Floyd, dar şi cu grupul german Can. În cei aproape 30 de ani de carieră, The Legendary Pink Dots a înregistrat peste 40 de albume, la care se adaugă alte 40, realizări solo ale componenţilor, plus diferite proiecte paralele (The Tear Garden fiind cel mai cunoscut exemplu) sau colaborări cu alte trupe "cult", precum Current '93 sau Nurse with Wound.

PLUTONIUM BLONDE
În concertul de la Bucureşti, The Legendary Pink Dots îşi promovează noul album, intitulat "Plutonium Blonde", înregistrat în următoarea componenţă: Edward Ka-spel (solist vocal, keyboards, gadgets), Phil "The Silverman" Knight (keyboards, electronic devices, gadgets), Niels Van Hoorn (saxofon, flaut, clarinet şi alte instrumente de suflat), Martijn De Kleer (chitară, bass, banjo, vioară, percuţie, gadgets). Biletele costă 45 de lei şi se achiziţionează în seara evenimentului, la intrarea în club.

×