x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert Gotan Project la Sala Palatului

Concert Gotan Project la Sala Palatului

de Alex Revenco    |    24 Iun 2010   •   00:00
Concert Gotan Project la Sala Palatului

Mâine, celebrul ansamblu de electro-tango Gotan Project cântă la Sala Palatului din Ca­pitală. Spectacolul, organizat de Events, va în­ce­pe la ora 20:00, accesul în sală fiind permis în­cepând cu ora 19:00.



Alcătuit din francezul Philippe Cohen Solal, argentinianul Eduardo Makaroff şi suedezul Christoph H. Müller, Gotan Project ţine sus stindardul „noului tango". În care influenţele de jazz, raggae, jive sau salsa se combină cu beat-uri electronice actuale, dar formaţia rămâne fidelă instrumentelor acustice, tradiţionale. Gotan Project vine la Bu­cu­reşti din Istanbul, şi va pleca mai departe, spre Lju­bliana, Slovenia, următoarea destinaţie a tur­neului european. La începutul acestei luni, for­maţia a anunţat prelungirea turneului lor şi din­colo de Ocean, unde au programate o serie de concerte în New York, Los Angeles şi San Fran­cisco.

În 11 ani de carieră, Gotan Pro­ject a vândut peste două milioane de al­bu­me. Startul a fost în 1999, când Philippe, Eduardo şi Cristoph au pus bazele trupei la Paris. După care au început să „curgă" albumele:
Vuelvo Al Sur (2000), El Capitalismo Foraneo (2001), La Revancha del Tango (2001), Inspiración Espiración (2004), Lunático (2006), El Norte (2006), Gotan Project Live (2008). Spectacolul de mâine este inclus în turneul european de promovare a celui mai recent album, intitulat „Tango 3.0". Lansat la începutul acestui an, CD-ul „Tango 3.0" este distribuit exclusiv în România de A&A Records/ Warner Music Licensee. În filmul „Shall We Dance" (2004), Jeniffer Lopez şi Richard Gere au dansat pe piesa „Santa Maria (del Buen Ayre)" de pe albumul „La Revancha del Tango". Muzica Gotan Project a fost de asemenea folosită în serialul „Sex and the City" şi în mai multe episoade din faimosul show „Top Gear". Ultimele bilete la Gotan Project (120, 160, 210 şi 250 de lei) mai pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro sau din reţeaua Eventim.

×
Subiecte în articol: muzica