x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert în memoria lui Bogdan "Tom" Groman

Concert în memoria lui Bogdan "Tom" Groman

de Alex Revenco    |    27 Dec 2010   •   20:53
Concert în memoria lui Bogdan "Tom" Groman

143932-tom-4.jpgÎn această seară, la Silver Church are loc concertul in memoriam Tom Bogdan Gabriel Groman, toboşarul rebel. Organizat cu sprijinul Casei de Cultură a Sudenţilor şi Silver Church, evenimentul va fi prezentat de binecunoscutul om de radio Florin Silviu Ursulescu, iar intrarea este liberă.

Începând cu ora 18:00, pe scena "Bisericii de Argint" vor cânta formaţiile: Idol, Luca’z Band, Adi Manolovici Syndikate, Tecto­nic (prima trupă thrash metal din România, reunită cu acest prilej în componenţa Liviu Hoisan, Gusti & George Costinescu), Pheno­menOn şi Trooper.

Pe tot parcursul evenimentului, pe monitoarele din Silver Church vor fi proiecţii cu poze din concerte şi festivaluri la care a participat Tom, precum şi alte filmări şi videoclipuri ce au rulat pe posturile de televiziune. Ulti­mul videoclip al lui Tom, "Perfect World", filmat cu trupa Dodiez (actualmente Deathdrive), a întrunit 10.000 de vizionări pe youtube şi a fost considerat "cel mai bun clip de metal" realizat în România în ultimii ani.

Trebuie amintit făptul că, în activitatea sa, Tom Bogdan Gabriel Groman a susţinut peste 250 de concerte în cluburi, a participat la mai multe festivaluri de gen şi, la un moment dat, a ajuns să cânte – în paralel – cu şapte trupe! Tom Groman (9 mai 1982-19 noiembrie 2010) a fost cel mai talentat toboşar de metal, nu metal şi metalcore al generaţiei sale.

A activat în ultima şi cea mai extra­vagantă formulă Tectonic (cu doi chitarişti bas Liviu Hoisan & George Costinescu şi Tom la tobe!), a înfiinţat şi a colaborat cu o serie întreagă de trupe, printre care Sick Tear, Accused, Final Step, Sistem Nervos, Pro- Test, Negative Core, DoDiez / Deathdrive.

La un moment dat, Bogdan Groman (Tom) a spus: "Ceea ce cântăm noi este un subiect controversat în această ţară, unde casele de producţie văd muzica nu ca un mod de exprimare, ci ca pe o afacere pro­fitabilă. Muzica are menirea de a te dezvolta mental şi sufleteşte, iar eu am ales să mă dedic «metalului», o muzică grea pentru vremuri grele".

×
Subiecte în articol: muzica