x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert Joe Cocker & band, la Romexpo

Concert Joe Cocker & band, la Romexpo

de Alex Revenco    |    14 Feb 2013   •   17:59
Concert Joe Cocker & band, la Romexpo
Sursa foto: Marcos Hermes
A mai cântat în 1995, pe fostul “23 August”, cu Stewart şi Ramazzotti
Legendarul solist britanic revine în Capitală pe 4 august, când va susţine un concert  în aer liber, la Romexpo. Acompaniat de muzicieni de excepţie şi un grup feminin de backing vocals, Joe Cocker continuă să fascineze generaţii întregi de admiratori şi după patruzeci şI patru de ani de la prima ediţie a Festivalului Woodstock. Chiar dacă, tehnic vorbind, nu posedă o voce “mare”, Cocker pune multă trăire în muzica pe care o interpretează, şi emoţia transmisă prin cântecele sale face ca orice concert să reprezinte un spectacol de neuitat. În show-ul de la Bucureşti, inclus în “Fire It Up Summer Tour”, Joe Cocker îşi va promova piese noi de pe cel mai nou album al său, “Fire It Up” (2012).

Născut în oraşul industrial Sheffield, Joe Cocker s-a remarcat mai întâi pe plan local, cântând rock şi blues în baruri (legenda spune că, la începuturi, în loc de bani primea whisky, care l-ar fi ajutat să-şi “formeze” vocea!). A devenit cunoscut la nivel internaţional după ce a înregistrat single-ul “With a Little Help from My Friends”, un extraordinar cover după banala compoziţie Beatles. De-a lungul carierei a câştigat numeroase premii, printre care şi un Grammy, în 1983, pentru hitul “Up Where We Belong”, interpretat în duet cu Jennifer Warnes. Prestigioasa revistă britanică Mojo l-a plasat pe locul 58 în topul celor mai buni 100 de solişti din toate timpurile. Din 1978, Joe Cocker locuieşte în Statele Unite, mai întâi a stat în Santa Barbara, California şi de mai mulţi ani s-a stabilit în Crawford, Colorado, un orăşel cu circa … 400 de locuitori!

În concertul de la Bucureşti, pe lângă piesele noi, Joe Cocker va cânta şi câteva dintre
coverurile pe care le interpretează mai bine decât cei care le-au compus: Feelin’ Alright (Traffic), The Letter (The Box Tops), You Are So Beautiful (Billy Preston), You Can Leave Your Hat On (Randy Newman), Unchain My Heart (Ray Charles), Cry Me a River (Julie London), Come Togheter (Beatles), With a Little Help of My Friend (Beatles) etc.
Biletele la concert sunt: în picioare – 135 de lei şi pe scaune – 200, 300, 400 şi 750 de lei (VIP).

×
Subiecte în articol: joe cocker