x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert MacAlpine în Silver Church

Concert MacAlpine în Silver Church

de Alex Revenco    |    12 Ian 2012   •   21:00
Concert MacAlpine în Silver Church

Unul dintre cei mai apreciati chitaristi ai lumii, Tony MacAlpine, va sustine un show memorabil in 'Biserica de Argint', pe 5 martie, incepand cu ora 21:00. Organizat de Phoenix Entertainment, concertul de la Bucuresti face parte din turneul de promovare al celui de-al unsprezecelea material solo realizat de MacAlpine la Favored Nations, casa de discuri a lui Steve Vai.

Instrumentist excep­tional, MacAlpine canta la fel de bine rock, neo-classical metal, progressive metal, heavy metal, hard rock cat si jazz fusion. In cei 25 de ani de cariera, Tony MacAlpine a influentat si a contribuit la dezvoltarea genului neo-clasical metal, iar albumele sale 'Edge of insanity', 'Evolution' si 'Chromaticity' sunt considerate reprezentative pentru crezul sau artistic. Pe langa propria creatie, Tony a avut mai multe colaborari reusite alaturi de prietenul Steve Vai, de grupul Planet X – cu Derek Sherinian (Alice Cooper, Billy Idol, Yngwie Malmsteen, Kiss, Alice In Chains, Dream Theater, Black Country Communion) la keyboards si Virgil Donati – tobe, de supergrupul jazz fusion CAB – cu Bunny Brunel, bass, Brian Auger, keyboards, Patrice Rushen, keyboards si Dennis Chambers, tobe; de Billy Sheehan, basistul grupului Mr. Big etc. La Bucuresti, Tony MacAlpine va canta alaturi de formatia sa, alcatuita din Aquiles Priester – tobe, Bjorn Englen – bass si Nili Brosh – chitara.

Inainte de MacAlpine va evolua trupa de rock progresiv Agent Cooper, infiintata in 1998, in Atlanta, cunoscuta pentru nenumarate concerte in SUA si doua albume la activ: 'Agent Cooper' – 1999 si 'Beginner’s mind' – 2005. Este de remarcat faptul ca, de la primele concerte cu Planet X, MacAlpine a inceput sa cante la o chitara cu sapte corzi, iar acum acel instrument este utilizat alternativ cu o chitara cu opt corzi. La Tony MacAlpine intrarea este 60 de lei, iar biletele sunt disponibile in reteaua Eventim, la Sala Palatului si eventim.ro.

×
Subiecte în articol: muzica concert macalpine silver church