x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Crăciunul, aşa cum nu l-aţi mai auzit

Crăciunul, aşa cum nu l-aţi mai auzit

de Oana-Maria Baltoc    |    14 Dec 2010   •   19:50
Crăciunul, aşa cum nu l-aţi mai auzit

142511-tudor-chirila-edit.jpgTudor Chirilă (foto), iniţiator al Cruciadei Culturii, devine ca­va­ler al frumosului în cadrul ul­timei confruntări a anului. So­listul va interpreta un co­lind în compania Cvartetului Ad Libitum cu prilejul evenimentului „The Sound of Christmas”, primul spectacol Crucia­da Culturii care aduce în faţa pu­blicului reputaţi artişti ro­mâni. Concertul va avea loc sâm­bătă, 18 decembrie, de la ora 19:00, la Sala ArCuB şi se anunţă un dar cultural perfect pentru perioada agitată a Săr­bă­torilor. Ce altceva poate fi mai potrivit decât un Crăciun pe­trecut în compania unuia din­tre cele mai premiate cvar­te­te ro­mâ­neşti la nivel european, care va interpreta lucrări de Mozart, Schubert, Dvorak, Di­mi­tres­cu, Mahler, Pucini, Si­belius, J. Strauss, G. Bregovic, A. Piazzola, Beethoven, Brahms sau Haydn?

Ar fi păcat să lipsiţi de la această întâlnire de suflet, mărturiseşte solistul trupei Vama pe blogul său: „Pentru mine va fi o încununare fericită a acestui an. Mi-au permis să cânt un colind alături de ei. Îmi voi contopi marea şi Crăciunul într-o singură seară, într-o singură trăire vie. Sau, cel puţin, aşa sper că o să fie. Ar fi păcat să lipsiţi. S-ar putea să descoperiţi mu­zica drumurilor voastre către mare... cele din viitor.”

 De-a lungul timpului, Cvartetul Ad Libitum a încântat publicul din întreaga lume. În 1997, la Evian, în Franţa, au câştigat premiile de la toate secţiunile în cadrul celei mai prestigioase competiţii internaţionale pentru cvartet de coarde, lucru nemaiîntâlnit în istoria competiţiei. Turneele i-au purtat în Germania, Franţa, Spania, Olanda, Italia, dar şi în Rusia, Croaţia, Estonia sau Finlanda. Biletele pentru concertul de sâmbătă au preţuri de 100 şi 200 de lei şi se găsesc online pe eventim.ro, în librăriile Humanitas şi în reţelele de magazine Germanos, Vodafone şi Orange. O veste bună pentru cei care vor să trăiască această experienţă culturală alături de prieteni, de cei dragi: la achiziţionarea unui pachet de minimum 10 bilete la preţul de 200 de lei se acordă o reducere de 10%, iar special pentru studenţi există şi o categorie de bilete la 50 de lei.

×
Subiecte în articol: arte muzica