x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Demis Roussos: Filosof, cântăreţ şi scriitor

Demis Roussos: Filosof, cântăreţ şi scriitor

07 Dec 2010   •   16:14

Adept al principiului Nimic nu este întâmplător în viaţă, Demis Roussos a fost învăţat din copilărie că nu poate fi în fiecare zi lapte şi piere. "Într-o zi viaţa e de miere, în următoare are gust de ceapă, în alta de miere şi tot aşa”, îşi aminteşte artistul despre poveţele primite din partea tatălui său.

Pentru Demis Roussos, viaţa, la fel ca şi muzica, sunt adevărate filozofii, nu sunt simple cuvinte. Nu este vorba doar despre a te trezi dimineaţa sau doar de a interpreta nişte versuri puse pe un portativ. De fapt, unul dintre lucrurile despre care Demis Roussos vorbeşte cu drag este pasiunea lui pentru filozofie. Îl reciteşte întotdeauna pe Platon cu mare plăcere. Cu toate astea nu poate spune că există un anumit citat pe care îl preferă. A studiat această ştiinţă a noţiunilor, ideilor şi interpretărilor în facultate, considerând că nu are sens să urmeze cursuri de muzică. Atunci credea că muzica nu se studiază, ci se bazează doar pe talent. "Să fii pe scenă este tot o experienţă spirituală. În trecut, în anii ’60-’70, faceam asta din instinct, fără să mă gândesc la ceea ce fac”.

După ce a avut grave probleme cu greutatea, în anii '80 ajungând să aibă peste 150 kg, Demis Roussos a început o dietă care l-a ajutat să slăbească 50 de kilograme în numai zece luni. În 1982 a scris cartea autobiografică "A Question of Weight”, în care povesteşte performanţa sa de a reveni la o greutate normală. "Am scris o carte despre diete şi am vândut un milion de exemplare. Am slăbit mult chinuindu-mă să o scriu, la fel ca un actor care se consumă pregătindu-se de spectacol. Deci am şi slăbit şi am şi câştigat o mulţime de bani din asta”, spune Roussos. "De fapt, orice dietă funcţionează dacă eşti perseverent”, continuă artistul dezvăluirile cu privire la secretul unei cure de slăbire reuşite.

×
Subiecte în articol: muzica