x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Die Toten Hosen, cap de afiş la ARTmania

Die Toten Hosen, cap de afiş la ARTmania

de Alex Revenco    |    02 Feb 2012   •   21:00
Die Toten Hosen, cap de afiş la ARTmania

Cea de-a saptea editie ARTmania Festival isi va incheia prima zi de concerte din Piata Mare pe ritmurile celei mai populare trupe din Germania, in premiera absoluta in Romania. Die Toten Hosen vine in august la Sibiu cu un palmares impresionant dobandit in cei 30 de ani de activitate: 14 albume de studio, peste 1.000 de concerte si 15 milioane de albume vandute.

In 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu are loc intre 6 si 12 august, cu un program cultural variat, ce include concerte, expozitii, workshopuri si alte evenimente artistice, concertele din Piata Mare fiind programate vineri 10 si sambata, 11 august. Deci vineri, in jurul orei 22:00, in cea mai frumoasa piata pu­blica din Romania vom asculta 'pe viu', piese precum 'Hier Kommt Alex', 'Alles Wird Gut', 'Halbstark', 'Carnival In Rio' (Punk Was), 'Born To Lose' etc. Norvegienii de la Trail of Tears vor deschide seara de vineri, in timp ce trupa olandeza de metal simfonic Delain va urca pe scena din Piata Mare sambata, 11 august. Revenind la Die Toten Hosen, grupul s-a 'gasit', in 1982, intr-un bar punk din Dusseldorf, iar in urmatorul an aveau deja contract cu EMI Music.

Nemtii au inceput sa creasca in po­pularitate dupa ce, in 1984, au cantat la BBC Radio 1, la invitatia lui John Peel, cel mai popular DJ din Marea Britanie. Dupa ce a avut un succes urias cu 'Hier Kommt Alex', Die Toten Hosen lanseaza in 1991 primul album in limba engleza (intitulat 'Learning English, Lesson One'), un tribut dedicat idolilor trupei inregistrat impreuna cu un special guest din fiecare formatie. La inregistrari au participat o adevarata constelatie de vedete punk precum Joey Ramone (The Ramones), Matt Dangerfield (The Boys), Jimmy Pursey (Sham 69), Knox (The Vibrators), TV Smith (The Adverts), Johnny Thunders (The Heartbreakers), Cheetah Chrome (The Dead Boys), Handsome Dick Manitoba (The Dictators) sau 'banditul secolului' Ronald Biggs, cel care a jefuit trenul postal Glasgow-Londra si a inregistrat impreuna cu Sex Pistols 'No One Is Innocent'.

×
Subiecte în articol: muzica