x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EltonJohn are cu un sfert mai puţini bani decât în 2008

EltonJohn are cu un sfert mai puţini bani decât în 2008

de Alex Revenco    |    08 Mai 2009   •   00:00
EltonJohn are cu un sfert mai puţini bani decât în 2008
Sursa foto: /Universal

După declanşarea "crizei mondiale", nu numai oamenii de afaceri au pierdut mulţi bani, muzicienii rock au avut şi ei de suferit, văzând cum averile li s-au micşorat. Cel mai afectat este Elton John, cu pierderi ce depăşesc 25%, de la 235 de milioane de lire sterline în 2008 el ajungând să aibă, în acest moment, doar 175 de milioane.

La acest declin au contribuit atât faptul că s-a încheiat bănosul contract avut cu un cazino din Las Vegas, cât şi substanţialele donaţii caritabile făcute în 2008, de 42 de milioane de lire sterline, în total.

Calder Şi Lloyd Webber. Urmează Mick Jagger, liderul Rolling Stones, care a pierdut 16% şi a ajuns la 190 de milioane de lire sterline, şi fostul Beatles, Paul McCartney, a cărui avere a fost diminuată cu 12%, ajungând la 440 de milioane de lire sterline. Este interesant de aflat că primii doi în clasamentul celor mai bogaţi oameni din industria muzicală nu au pierdut, dar nici nu au câştigat, averile lor rămânând aceleaşi.

Este vorba despre Clive Calder (fondatorul Casei Zomba Records, unde a debutat Britney Spears), pe primul loc, cu 1,3 miliarde de lire sterline, şi faimosul compozitor Andrew Lloyd Webber, cu 750 de milioane de lire sterline.

×
Subiecte în articol: muzica