x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EUROVISION 2015. România intră cu numărul 20 în finală

EUROVISION 2015. România intră cu numărul 20 în finală

22 Mai 2015   •   12:20
EUROVISION 2015. România intră cu numărul 20 în finală

Trupa Voltaj, care reprezintă România la Eurovision, va intra sâmbătă în finală cu numărul 20, după ce organizatorii concursului au decis ordinea interpretărilor în show-ul în care va fi stabilit câştigătorul competiţiei cântecului european 2015, informează Agerpres.

Ordinea de intrare în competiţie a fost stabilită de televiziunea publică austriacă ORF şi aprobată de European Broadcasting Union (EBU).

Show-ul de sâmbătă noaptea va fi deschis de Slovenia, iar artiştii care vor cânta înaintea celebrului "Start vot" sunt cei de la Il Volo, reprezentanţii Italiei.

Citește și Finala EUROVISION 2015 și-a desemnat toți concurenții! Finala Eurovision e pe 23 mai

Astfel, ordinea intrării ţărilor concurente în finala Eurovision este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania şi Italia.

Citește și CENZURĂ pe scena EUROVISION 2015. Vezi de ce organizatorii fac acest lucru (VIDEO)

Anul acesta, în finala Eurovision, care se află la ediţia jubiliară cu numărul 60, intră un număr record de ţări — 27. Cu ocazia acestei aniversări, Australia a fost invitată în concurs datorită numărului mare de fani din această țară, dar și pentru că populaţia australiană este formată, în majoritate, din imigranți europeni, după cum au motivat organizatorii.

Citește și Ce spune ELENA CÂRSTEA despre melodia ROMÂNIEI de la EUROVISION 2015

În total, 20 de ţări au intrat în finala Eurovision în urma a două semifinale, în care au fost selectaţi câte 10 finalişti.

Acestora li s-au alăturat şapte concurenţi ai ţărilor calificate automat în finală — Australia (invitata ediției jubiliare), Austria — ţara gazdă şi țările din "Marele 5" — marile finanţatoare Eurovision — Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Germania.

Citește și Eurovision 2015. Voltaj s-a calificat în finală

Câștigătorul Eurovision va fi ales în urma votului juriilor de specialitate din ţările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului și votul publicului au ponderi egale.

Finala Eurovision are loc sâmbătă noapte, pe 23 mai, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

 

×
Subiecte în articol: eurovision 2015 muzica finala voltaj concurs