x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision, plagiat în CASCADA. După ce Suedia a câștigat anul trecut cu o piesă piratată, Germania vrea să câștige piratând Suedia (VIDEO)

Eurovision, plagiat în CASCADA. După ce Suedia a câștigat anul trecut cu o piesă piratată, Germania vrea să câștige piratând Suedia (VIDEO)

18 Feb 2013   •   14:08
Eurovision, plagiat în CASCADA. După ce Suedia a câștigat anul trecut cu o piesă piratată, Germania vrea să câștige piratând Suedia (VIDEO)

Finala Eurovision 2013 se va desfășura anul acesta la Malmo, fiindcă în 2012 concursul a fost câștigat de Suedia, prin Loreen.
Ca în cazul multor cântece prezentate la Eurovision, acuzațiile de plagiat nu au ocolit nici piesa „Euphoria”, iar adevărul este că aceasta seamănă, izbitor chiar, cu „Stole my heart”, interpretată de „One Direction”.
Germania va fi reprezentată de Cascade, cu Glorious. Imediat după încheierea procesului de selecție s-au amplificat acuzațiile de plagiat.
Inclusiv un specialist fonetician citat de Der Spiegel a declarat că „Glorious” copiază „Euphoria”, diferențele fiind stilistice. Organizatorii au anunțat că au comandat o expertiză care să stabilească dacă se poate conchide, oficial, că este vorba de un plagiat.
Dacă „Glorious” va trece de expertiză, iar Cascade se va impune la Malmo, se va putea spune că One Direction a câștigat de două ori la rând Eurovision-ul, fără să se prezinte...


One Direction - Stole My Heart


Loreen - Euphoria - Live - Grand Final - 2012 Eurovision Song Contest


Cascada - Glorious (Official Video, Winner of the Eurovision Song Contest 2013 Germany

×