x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica “Fantoma de la Operă” inaugurează noua clădire a Teatrului de Operetă şi Musical

“Fantoma de la Operă” inaugurează noua clădire a Teatrului de Operetă şi Musical

de Sebastian S. Eduard    |    14 Ian 2015   •   19:26
“Fantoma de la Operă” inaugurează noua clădire a Teatrului de Operetă şi Musical

Spectacolul “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, o producţie muzicală de referinţă, adaptată în 14 limbi, distinsă cu peste 70 de premii importante şi văzută de peste 130 de milioane de spectatori din întreaga lume, va avea premiera la Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian” în data de 24 ianuarie, la ora 19:00. Premiera marchează şi inaugurarea noii săli de spectacole a instituţiei, din bulevardul Octavian Goga nr.1 (lângă Biblioteca Naţională a României), aceasta fiind totodată şi prima clădire de teatru construită în România după anul 1989.

Musical celebru

Spectacolul pus în scenă la Bucureşti reprezintă premiera naţională a unui musical care a scris istorie în rândul producţiilor de gen, dar şi acordarea drepturilor de producţie pentru un spectacol diferit de celelalte adaptări ale versiunii originale de The Really Useful Group Theatre Company Ltd., compania deţinătoare a drepturilor de autor, cu sediul în Londra (Marea Britanie).

Musicalul “Fantoma de la Opera” este pus în scenă de regizorul australian Stephen Barlow cu ajutorul unei echipe de creaţie din care fac parte artişti români şi străini şi are drept protagonişti actori, vedete pop şi solişti de operă din România.

Din distribuţia primului spectacol fac parte, printre alţii, Adrian Nour, Irina Baianţ, Florin Ristei şi Andrei Lazăr. Biletele pentru primele reprezentaţii “Fantoma de la Operă” au fost sold-out în mai puţin de două ore de la punerea lor în vânzare.

Celebritatea musicalului a adus şi la mai multe ecranizări. Ultima dintre ele, poate cea mai cunoscută, este cea din 2004, sub regia lui Joel Schumacher, cu Gerard Butler şi Emmy Rossum în rolurile principale.

Poveste de dragoste
“Sunt încântat de faptul că am posibilitatea să revin la Bucureşti şi să particip la o adevărată revoluţie culturală care are loc în viaţa muzicală a Capitalei datorită viziunii directorului general al Operei Naţionale Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă. Am trăit o poveste de dragoste cu “Fantoma de la Opera” în ultimii 28 ani, totul începând din momentul în care, copil fiind, am văzut producţia West End la trei săptămâni după ce a avut premiera mondială. Am fost şi atunci, şi rămân şi acum, captivat de povestea obsedantă şi, într-un fel, erotică scrisă de Gaston Leroux şi pusă în scenă pe cea mai romantică şi intimă muzică închipuită de Andrew Lloyd Webber”, a declarat Barlow. “Acest spectacol total nou este un omagiu adus lui Charles Garnier, arhitectul extraordinar al Operei din Paris (Palais Garnier), locul unde se desfăşoară acţiunea spectacolului “, a adăugat regizorul.

×