x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Flash out

Flash out

17 Aug 2007   •   00:00

NUMBER ONE. După Q Magazine şi The Pulse of Radio, a venit răndul celor de la Rolling Stone Magazine să alcătuiască un top cu cele mai bune solo-uri de chitară din toate timpurile. In fruntea listei s-a clasat Metallica cu "One", succedaţi de cei de la Lynyrd Skynyrd - "Freebird", Guns N’ Roses ("November Rain"), Pink Floyd - "Comfortably Numb" şi Smashing Pumkins pe poziţia a 5-a, cu a lor "Soma". Piesa "One" a mai fost desemnată pe locul al 7-lea in "100 Greatest Guitar Solos" - un alt top propus de cititorii revistei Guitar World.

ALB ŞI NEGRU. Grupul rock Hives lucrează in prezent la un nou material discografic, "The Black and White Album", alături de producătorul Dennis Herring (Modest Mouse, Elvis Costello). Suedezii nu au anunţat incă o dată de lansare a discului ce urmează precedentului LP "Tyrannosaurus Hives" (2004). Hives au lucrat de asemenea cu Pharell Williams in Miami sau cu Jacknife Lee in Londra. Trupeţii ii vor insoţi pe Maroon 5 in turneul lor din această toamnă in America de Nord. Ei au mai apărut şi pe single-ul semnat Timbaland - "Throw It On Me".Â

THE VERY BEST. Solistul Rolling Stones, Mick Jagger, va include trei piese nelansate pănă in prezent pe un viitor album. "The Very Best of Mick Jagger" va cuprinde 17 căntece provenite din "escapadele" solo ale artistului, iar lansarea va avea loc la 1 octombrie. Rarităţile constau in "Too Many Cooks (Spoil the Soup)", compusă de John Lennon, - piesă inregistrată de Jagger in 1973, avănd invitaţi pe basistul Cream - Jack Bruce, pe Harry Nilsson la backing vocal şi pe clăparul Al Kooper. Urmează "Charmed Life" - un extras de pe albumul său solo din 1993 - "Wandering Spirit" şi un cover după bluesman-ul Sonny Boy Williamson - "Checking On My Baby".

×
Subiecte în articol: muzica