x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Funeraliile Arethei Franklin vor avea loc pe 31 august, la Detroit

Funeraliile Arethei Franklin vor avea loc pe 31 august, la Detroit

18 Aug 2018   •   22:00
Funeraliile Arethei Franklin vor avea loc pe 31 august, la Detroit

Funeraliile Arethei Franklin vor avea loc pe 31 august, în oraşul său natal Detroit, după două zile în care publicul îi va putea aduce un ultim omagiu, au anunţat vineri media locale citând familia artistei, relatează AFP. 

Ceremonia va avea loc într-un templu protestant, în prezenţa familiei şi a apropiaţilor "Reginei Soul", au relatat WDUV şi Detroit Free Press. 

În 60 de ani de carieră, cea pe care toată lumea o numea "Aretha" a influenţat mai multe generaţii de artişti prin intermediul unor hituri planetare precum "Respect" (1967), "Natural Woman" (1968) sau "I Say a Little Prayer" (1968). 

Oraşul Detroit, capitala automobilului american unde cântăreaţa a murit joi la 76 de ani după o lungă bătălie cu cancerul, se pregăteşte să-i aducă vedetei sale un omagiu timp de mai multe zile, la înălţimea legendei care a devenit. 

Pe 28 şi 29 august, trupul său va fi expus între orele 09.00 şi 21.00 la Muzeul Charles Wright, dedicat istoriei negrilor americani, a confirmat pentru AFP agenta sa Gwendolyn Quinn. 

Funeraliile vor avea loc pe 31 august, la Greater Grace Temple, o mare biserică penticostală din Detroit unde au fost organizate în 2005 funeraliile Rosei Parks, femeia care în 1955 a îndrăznit să sfideze în Alabama o interdicţie de a se aşeza în faţa autobuzului care îi viza pe negri, devenind astfel un simbol al luptei pentru drepturile civile ale negrilor americani. 

Chiar dacă biserica poate găzdui 4.000 de persoane, invitaţii trebuie triaţi pe sprânceană: membri ai familiei, apropiaţi, celebrităţi din lumea muzicii şi alte personalităţi, precum fostul preşedinte american Barack Obama, a relatat vineri cotidianul local Detroit Free Press. 

Cântăreaţa va fi înmormântată în cimitirul din oraş în care sunt înhumaţi tatăl ei şi trei dintre fraţii şi surorile ei, a precizat Gwendolyn Quinn.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Arethei Franklin