x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gala Ceaikovski, la Sala Radio

Gala Ceaikovski, la Sala Radio

de Maria Sârbu    |    19 Feb 2013   •   15:25
Gala Ceaikovski, la Sala Radio

Orchestra Naţională de Tineret a României, dirijată de Cristian Mandeal, va susţine la 3 martie, la Sala Radio, un concert extraordinar, cu un program dedicat marelui compozitor Ceaikovski. Tânărul ansamblu muzical se prezintă astfel cu un mărţişor, la începutul primăverii. De la ora 19:00, în sala de concerte a Radioului, publicului îi vor fi oferite frumoase lucrări dintre cele mai cunoscute scrise de compozitorul rus.

Seara se va deschide cu uvertura-fantezie „Romeo şi Julieta”, considerată o bijuterie muzicală de o inegalabilă poezie pe tema celebrei piese de teatru shakesperiene. Vor urma aria lui Lenski din opera „Evgheni Oneghin”, într-o inedită transcripţie pentru violoncel, şi Uvertura „1812” compusă în amintirea luptelor din Rusia la invazia lui Napoleon. Programul va mai cuprinde „Pezzo Capriccioso pentru violoncel şi orchestra” şi „Capriciul italian”, cea de-a doua partitură fiind inspirată de o călătorie întreprinsă de Ceaikovski la Roma.

Concertul va aduce în faţa publicului doi artişti apreciaţi în ţară şi peste hotare, tată-fiu: Marin şi Ştefan Cazacu. Dacă cel dintâi este un mare muzician român, concertând de-a lungul carierei alături de prestigioşi dirijori şi solişti din lume, cel de-al doilea este laureat a numeroase premii naţionale şi internaţionale, câştigător al Marelui Premiu „Eurovision - Youngs Musicians”– România, în prezent student al Universităţii de Muzică Bucureşti, clasa Răzvan Suma.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.



×