x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Grupul White Walls a câştigat finala GBOB

Grupul White Walls a câştigat finala GBOB

01 Dec 2010   •   19:56
Grupul White Walls a câştigat finala GBOB

140565-ww-3.jpgDupă două semifinale de foc, în finala con­cursului desfăşurat la Arenele Romane au ajuns treisprezece trupe, care au demonstrat că sunt, într-adevăr, cele mai bune. După dezbateri aprinse, până la urmă, în „finala juriului” – care s-a bucurat de prezenţa lui Tore Lande, preşedinte GBOB Worldwide, şi Cristin Tomeci, director International GBOB Worldwide – au intrat Mono Jacks şi White Walls, ultimii având câştig de cauză.

Alcătuit din Eugen Brudaru – voce, Alex-Eduard Dascălu – chitară, Şerban-Ionuţ Georgescu – bass şi Marian Mihăilă, grupul White Walls a impresionat prin coeziune, tehnică instrumentală desăvârşită şi un excepţional solist vocal. Atuuri necesare, dar nu şi suficiente pentru a ajunge pe scenele internaţionale, aşa cum spunea şi Cristin To­meci, directorul International GBOB: „Fără o promovare efectivă a muzicii româneşti de către mass-media naţională, toţi aceşti artişti mi­nunaţi pe care Global Battle Of The Bands îi descoperă şi promovează se vor pierde în prăfuitul peisaj autohton. Dar şi artiştii trebuie să înţeleagă să se implice activ în mişcarea de promovare la nivel naţional şi să nu aştepte ca să îi descopere cineva în subsolurile unde repetă”.

Global Battle Of The Bands este cel mai mare concurs de muzică live din lume. Peste 3.000 de formaţii din peste 30 de ţări participă anual la acest concurs. Din 2004 până în 2009, Finala Mondială a avut loc în fiecare an la Londra, dar din 2010, Finala Mondială va avea loc în fiecare an în altă ţară, GBOB devenind astfel un adevărat Campionat Mondial al muzicii live de cea mai bună calitate. Miza finalei e mai mult decât consistentă: premiul cel mare, în valoare de 100.000 de dolari, promovarea internaţională şi trofeul din aur „The best new band in the world”. Finala Mondială GBOB va avea loc în luna februarie a anului viitor în Malaiezia, la Kuala Lumpur, unde câştigătorii finalei din România vor ajunge pe cheltuiala organizatorilor. De când România a fost admisă în concurs, finala naţională a fost câştigată de Grimus – 2007, The Marker – 2008, PhenomenOn – 2009, White Walls – 2010.

×
Subiecte în articol: arte muzica