x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Handsome Furs, din Canada!

Handsome Furs, din Canada!

de Alex Revenco    |    14 Mai 2009   •   00:00
Handsome Furs, din Canada!

Formaţia electro-indie rock Handsome Furs va susţine vineri un concert în Clubul Control din Bucureşti. Evenimentul este al treilea din seria OneDay Live, o iniţiativă independentă de promovare a artiştilor locali şi internaţionali de pe scena indie. În deschidere va concerta formaţia bucureşteană de pop punk Mes Quins.



Fondată în 2005 la Montreal, formaţia Handsome Furs e compusă din frontman-ul grupului Wolf Parade, Dan Boeckner (voce, chitară, drum machine) şi soţia sa, Alexei Perry (synth, drum machine). Ei au la activ două albume - "Plague Park" (2007) şi "Face Control" (2009) - lansate de prestigioasa casă Sub Pop, unde a "tras" şi Nirvana.

Cunoscuţi pentru show-urile live ce debordează de energie sexuală, cei doi artişti au (în) cântat deja Statele Unite, Canada şi o mare parte din Europa cu sound-ul lor, pe care revista Rolling Stone îl aseamănă cu "The Cure cântând murdar într-o bombă de fiţe". Lansat în martie anul acesta, albumul "Face Control" oglindeşte experienţele avute de Handsome Furs în recentul turneu est-european, cu precădere cele din Rusia. "Barurile din Moscova au o politică aparte pentru rezervări: chiar dacă plătesc sume uriaşe în avans, clienţii pot fi trimişi la plimbare de bodyguarzi, dacă înfăţişarea lor ridică suspiciuni. De unde şi expresia «feţele la control!»", mărturiseşte Dan Boeckner.

Cei doi Handsome Furs mărturisesc că trupa are la bază un comportament nomad, călătoriile fiind atât izvorul de inspiraţie pentru muzica lor, cât şi scena perfectă pentru show-uri. "Amândoi ne dorim în secret să fim jurnalişti. Credem că muzica te ajută să-ţi lărgeşti perspectiva asupra lumii. Cu banii încasaţi pe un concert la Los Angeles, mergem şi cântăm în Serbia. Din punct de vedere financiar, e o decizie stupidă, dar nu suntem o trupă orientată pe profit", spune Alexei Perry.

×
Subiecte în articol: muzica handsome furs