x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica In Extremo şi Bonfire

In Extremo şi Bonfire

de Alex Revenco    |    12 Apr 2009   •   00:00

Între 12 şi 14 iunie, pe stadionul municipal din Sibiu are loc ediţia a doua a Festivalului Rockin' Transilvania Open Air, unde până acum au cofirmat In Extremo şi Bonfire, două trupe germane "beton".



Cei de la In Extremo  s-au declarat foarte mulţumiţi de participarea la festivalul din Sibiu, oraş care le place foarte mult şi unde revin cu mare plăcere după concertul de anul trecut, din Piaţa Mare. Concertul In Extremo este programat sâmbătă, 13 iunie, iar organizatorii pregătesc împreună cu trupa un impresionant spectacol de sunet, lumini şi efecte pirotehnice. Renumitul grup hard-rock Bonfire este cea de-a doua confirmare oficială la Rockin' Transilvania Open Air 2009, concertul lor urmând a avea loc duminică,

14 iunie. "Componenţii formaţiei Bofire sunt foarte mândri că au fost invitaţi să cânte într-o ţară atât de frumoasă ca România. Le promitem fanilor noştri de aici că, împreună cu ei, ne vom distra pe cinste", a declarat Claus Lessmann, solistul şi chitaristul formaţiei. Aflaţi pentru prima oară în ţara noastră, cei de la Bonfire au o bogată istorie, începută în anii '70, pe când se numeau Cacumen şi au editat "Cacumen" (1981) şi "Bad Widow" (1983). Îşi schimbă numele în Bonfire şi, în 1986, apare "Don't Touch the Light", intrat în istorie drept unul dintre primele discuri de mare succes realizate de grupuri germane hard and heavy. Urmează "Fireworks" (1987), care a stat 30 de săptămâni în topul german şi este considerat şi astăzi un album de referinţă.

×
Subiecte în articol: muzica