x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La ediţia din 2012, la Peninsula au asistat 79.000 de spectatori

La ediţia din 2012, la Peninsula au asistat 79.000 de spectatori

de Alex Revenco    |    27 Aug 2012   •   15:13
La ediţia din 2012, la Peninsula au asistat 79.000 de spectatori

In ultima zi de la Peninsula 2012, Bodor Laszlo, directorul festivalului a spus in
cadrul unei conferinte de presa, ca, un studiu sociologic efectuat de Centrul pentru Cercetari Sociale "Max Weber" releva faptul ca 60% dintre cei care au participat la editia din acest a celui mai mare festival din tara, au mai fost si in anii precedenti la Tg Mures.

"Este un procent bun sI acest fapt demonstreaza ca brand-ul Peninsula e in crestere, e un brand puternic si datorita faptului ca varsta medie a celor care vin a inceput sa se stabilizeze pe la 20-28 de ani, adica la festival vin exact cei carora se adreseaza, in general, conceptul nostru", a afirmat Bodor, adaugand ca cei mai multi peninsulari sunt studenti si provin din mediul urban.

Akos a avut cei mai multi fani
Totodata, majoritatea vizitatorilor sunt din judetele Mures, Harghita, Cluj, Bihor, Brasov sI din Bucuresti. Cei dinafara tarii reprezinta 5% din totalul celor prezenti la festival, turistii straini provenind din Ungaria, Olanda, Germania sau Irlanda. Vorbind despre numarul participantilor la editia din acest an, directorul a recapitulat: 3.000 de persoane in ziua de miercuri, 17.000 de persoane – joi, 19.000 de persoane – vineri, 24.000 de persoane – sambata sI 16.000- duminica, in total- 79.000. La camping au fost duminica dimineata aproape 3.000 de persoane care si-au instalat corturile si circa 200 de masini parcate. Totodata, Bodor Laszlo a afirmat ca cei mai multi spectatori au fost inregistrati sambata seara, la concertul Akos (cel mai popular interpret pop rock din Ungaria, n.r.) de pe Main Stage. O alta veste buna pentru organizatori este ca Zona Artei – unde s-au desfasurat programele de teatru, film, activitati artizanale, Goa Stage etc. – a avut cel mai mare flux de vizitatori din istoria festivalului. Bodor a tinut sa ureze succes si proiectului Cluj - Capitala Europeana a Tineretului in 2015. "Festivalul Peninsula va doreste mult noroc, la Cluj, cu proiectul Capitala Europeana a Tineretului 2015 si sper sa avem in cativa ani, in Ardeal, doua orase in care sa se desfasoare puternice programe culturale europene: Targu Mures si Cluj", a spus directorul festivalului Peninsula.

Peninsula, fara ajutor de la Sziget
La conferinta de presa de duminica, a fost prezent sI reprezentantul Festivalului Sziget din Ungaria, Fulop Zoltan. Acesta a tinut sa felicite echipa organizatorilor Festivalului Peninsula pentru ca, in cea mai mare parte, s-a descurcat singura, la aceasta editie: "Transferul de know-how a mers foarte bine intre echipa noastra si cei de la Peninsula, care s-au descurcat de minune in organizarea acestei editii. Nu mai au nevoie de ajutor in organizare insa noi ne dorim sa mentinem parteneriatul cu Peninsula", a spus Fulop. Vorbind despre editia de anul viitor a Festivalului Peninsula, Fulop Zoltan a promis ca in saptamanile viitoare vor incepe deja sa transmita celor de la Targu Mures propuneri de trupe internationale care, in 2013, sunt in turneu in Europa, in perioada de desfasurare a festivalului.

"Multumim peninsularilor pentru acest cadou minunat pe care ni l-au facut cu ocazia editiei cu numarul zece: 79.000 de vizitatori! Ei au demonstrat ca organizam un eveniment de mare succes, care creste de la an la an, in ciuda crizei economice'
Bodor Lazlo- Director Peninsula

×