x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La moartea unei tinere mari pianiste: Mihaela Ursuleasa

La moartea unei tinere mari pianiste: Mihaela Ursuleasa

de Maria Sârbu    |    05 Aug 2012   •   15:29
La moartea unei tinere mari pianiste: Mihaela Ursuleasa

Fermeca publicul chiar de la atingerea clapelor pianului. Din acel moment se transfigura, fiind una cu muzica. Mihaela Ursuleasa traia in magia sunetelor revarsate spre sufletul publicului, aidoma unei ape iesite din albie. Era un plasmuitor de armonii, cu o tinuta aplecata si cu parul ravasit spre claviatura instrumentului intrat in viata ei din frageda copilarie. Acum armonia e o explozie de aschii.

A trait, cred, intr-o discretie totala si intr-o taina totala s-a prapadit. De parca ar fi vrut sa nu stie nimeni de ea, daca nu e pe scena. S-a "retras" din asta lume la varsta divina – 33 de ani. Sunetele ce tasneau odata din pianul stapanit de aceasta tanara mare artista au amutit in aer, auzindu-se doar pentru ea si fiindu-i leagan pentru somnul de veci. Iar noi, fiinte trecatoare dar ramase inca pe pamant, nu facem decat sa o regretam si sa ne lasam privirea sa se piarda in flacara ce palpaie a unei lumanari.

A murit la Viena, orasul in care traia. Va fi adusa in tara joi, cand sicriul cu trupul neinsufletit va fi depus la Ateneul Roman, iar vineri va fi inmormantata la Cimitirul Bellu din Bucuresti. Mihaela Ursuleasa s-a nascut la Brasov, acolo fiind absorbita de sunetul muzicii. Guvernul Romaniei va "oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor pianistei", dupa cum transmite Mediafax, citandu-l pe prim-ministrul Romaniei. In lumea artistica se vorbeste si despre o cheta.

Artista a fost gasita decedata in apartamentul ei din capitala Austriei joi, 2 august, de impresara sa, Andreea Butucariu. Mihaela Ursuleasa a lasat in urma sa o fetita de sapte ani. Cauza "probabila" a mortii este o "hemoragie cerebrala" sau o "cazatura fatala".

×