x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Sala Palatului, Celelalte Cuvinte sărbătoresc 30 de ani

La Sala Palatului, Celelalte Cuvinte sărbătoresc 30 de ani

de Alex Revenco    |    06 Dec 2011   •   21:00
La Sala Palatului, Celelalte Cuvinte sărbătoresc 30 de ani

Iata ca turneul national al grupului oradean se apropie de Bucuresti, unde va avea loc concertul cu numarul zece. Dupa cum se stie, spectacolele din Iasi si Buzau, amanate din cauza gripei, au fost reprogramate in ianuarie 2012. Printre surprizele acestui turneu s-a numarat prezentarea in intregime a lucrarii rock 'Oglinda' (in sase acte). Baietii au lucrat de ceva timp la ea si au finalizat-o special pentru turneul aniversar. In toate orasele pe unde au fost pana acum, 'cuvintele' au avut program de trei ore, in doua parti, cu o pauza de maximum zece minute intre ele.

Cluburile au fost pline peste tot, cu fani de toate varstele, insa cei mai numerosi au fost cei pana in 30 de ani. Toate concertele au fost insotite de proiectii video cu imagini surprinse pe parcursul celor trei decenii de activitate.

Pe intreg parcursul concertului, proiectia video a acompaniat fiecare piesa care beneficiaza de videoclip. Pe acordurile melodiei 'Nu-i vina mea' a fost prezentata istoria de trei decade a trupei, printr-un joc de cuvinte care a reunit titlurile mai tuturor pieselor pe care formatia le-a lansat, de-a lungul timpului. Fiecare concert a fost 'deschis' de interpretarea cap-coada a lucrarii 'Oglinda', compusa din sase piese incredibile care, inchegate, insumeaza peste 25 de minute de 'rock de cea mai inalta tinuta!', dupa cum a recenzat un blogger-fan.

Calin a vorbit cu publicul si a impartit, muzical, cele trei decade, fiecare component al trupei avand parte de un solo pe instrument, iar inginerul de sunet Ovidiu Rosu a urcat pe scena si a cantat la vioara. La fiecare concert a existat un moment dedicat memoriei lui Florian Pittis, peste tot publicul le-a cantat 'cuvintelor' La multi ani!, in cateva orase s-a si plans, cum ar fi Timisoara, unde a fost unul dintre cele mai reusite concerte din punct de vedere al relatiei artisti-sala.

×
Subiecte în articol: muzica