x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La toamnă un nou film despre Rolling Stones

La toamnă un nou film despre Rolling Stones

de Alex Revenco    |    07 Sep 2012   •   21:00
La toamnă un nou film despre Rolling Stones

Intitulat "Crossfire Hurricane", noul film va fi prezentat in premiera pe 15 noiembrie, la HBO. Regizat de Brett Morgen (remarcat pentru recentele pelicule "June 17th, 1994" si "Chicago 10"), filmul ofera o remarcabila noua viziune asupra evolutiei muzicale a grupului Rolling Stones, de la pustii obsedati de blues – la inceputul anilor ’60, la legende ale muzicii rock – in prezent. Cu multa sinceritate si fara "farduri", filmul prezinta fantastica traiectorie urmata de Jagger & Richards & Co., de la Marquee Club la Hyde Park, de la Altamont la "Exile On Main Street" Tour, de la concerte in cluburi la stadioane in delir. Cu imagini inedite, unele din arhivele personale ale "stones"-ilor, pelicula va delecta, soca si va uimi atat fanii devotati, cat si alte generatii de admiratori.

Luandu-si titlul din versurile piesei "Jumping Jack Flash", filmul "Crossfire Hurricane" te plaseaza chiar in mijlocul celebrelor escapade Rolling Stones (ce au tinut intotdeauna prima pagina), cei din audienta avand prilejul sa vada din interior tumultuoasa viata a "stones"-ilor, marcata de droguri, femei, alcool, certuri si moarte, care i-a tranformat in niste adevarati supravietuitori.

Dupa premiera din Statele Unite, la toamna va urma proiectia filmului in cinematografele din Marea Britanie, iar catre sfarsitul anului, "Crossfire Hurricane" va fi difuzat de BBC 2. Dupa cum se stie, The Rolling Stones sarbatoresc in acest an 50 de ani de existenta si in prezent, Mick, Keith, Charlie si Ronnie au fost "reperati" intr-un studio de inregistrari din Paris, unde lucreaza (in secret) la un nou album. De asemenea, la Festivalul New York Film, pe 29 septembrie, va avea loc premiera documentarului de turneu "The Rolling Stones: Charlie Is My Darling – Ireland 1965".

×