x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Leonard Cohen

Leonard Cohen

de Alex Revenco    |    15 Mai 2009   •   00:00
Leonard Cohen
Sursa foto: /

După 15 ani de absenţă, anul trecut a pornit primul turneu mondial



Iar în 2009 urmează etapa a doua. Asta pentru că atât America de Nord cât şi Europa îl vor pe maestru. Dacă anul trecut Leonard Cohen a avut peste 700.000 de spectatori, anul acesta cu siguranţă vor fi mai mulţi, pentru că peste tot cântă în spaţii mai generoase. Sorina Burlacu, Director general Events, ne-a declarat din partea organizatorilor:  "Iată de ce am făcut toate demersurile pentru a asigura publicului român un spectacol şi în a doua parte a turneului internaţional al lui Leonard Cohen.

Locaţia a fost aleasă astfel încât să asigure o capacitate suficientă, care să satisfacă cererea de bilete, atât din partea celor care nu au mai reuşit să prindă un bilet anul trecut, cât şi pentru cei care vor să retrăiască emoţiile de atunci".

NUMAI BILETE CU LOC. La sfârşitul lunii martie, Cohen a lansat "Live in London", apărut atât sub formă de CD (dublu) cât şi ca DVD. Este vorba despre înregistrarea concertului din 17 iulie 2008, de la arena O2 din Londra. Biletele pentru concertul de la Bucureşti - 4 septembrie, Piaţa Constituţiei - se găsesc de vânzare la www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, la Sala Palatului, reţelele Diverta şi Germanos. Toate biletele sunt cu locuri şi au preţurile de 124, 248 şi 399 de lei.

"Cred că pesimistul e cel care aşteaptă mereu să plouă, iar eu mă simt ud până la piele"
Leonard Cohen



Discuri pentru Player


Diana Krall
"QUIET NIGHTS".
Cel de-al dosprezecelea ei album conţine un material ce combină jazz-ul cu ritmurile braziliene şi bossa nova. CD-ul conţine douăsprezece piese, dintre care trei sunt cover-uri după celebrul Antonio Carlos Jobim. La acest disc Diana Krall a colaborat din nou cu aranjorul Claus Ogerman, după ce "The Look Of Love" (2001) a primit de mai multe ori Discul de Platină.

Madeleine Peyroux
"BARE BONES".
Este al treilea album al solistei americane, realizat după excelentele "Careless Love" (2004) şi "Half the Perfect World" (2006). Pe acest CD, Peyroux detaliază un teritoriu neexplorat până acum, cântând despre nelinişte, acceptare, pierdere şi, în final, despre speranţă. Este un album ce îmbină armonios acorduri de soul, blues şi jazz, cu un sound foarte modern.

Essential Reggae
COMPILAŢIE.
Realizată de Universal Music România, Essential Reggae include câteva dintre cele mai mari nume din istoria genului, precum Bob Marley, Desmond Dekker sau Aswad cu o muzică ce oferă de toate: distracţie, bună dispoziţie, spiritualitate, mesaje profunde. CD-ul conţine, printre altele, "Dreadlock Holiday" (10cc), "Shine" (Aswad), "Sun Is Shining" (Bob Marley & The Wailers).

×
Subiecte în articol: muzica