x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Mamaia”, la a 42-a ediţie, îl omagiază pe Aurelian Andreescu

„Mamaia”, la a 42-a ediţie, îl omagiază pe Aurelian Andreescu

de Dana Andronie    |    12 Aug 2012   •   13:04
„Mamaia”, la a 42-a ediţie, îl omagiază pe Aurelian Andreescu

Vom avea parte si anul acesta de Festivalul National de Muzica Usoara 'Mamaia'. Intre 23-26 august, la Teatrul de Vara Soveja din Constanta va avea loc cea de-a 42-a editie.

Supranumit 'Tom Jones al Romaniei', Aurelian Andreescu, va fi omagiat in seara de deschidere a festivalului. Artistul ar fi implinit anul acesta 70 de ani. Nedorind sa se astearna uitarea peste numele Aurelian Andreescu, organizatorii pregatesc o emotionanta suita de recitaluri intr-un spectacol omagial la care vor participa: Adrian Romcescu, George Nicolescu, Daniel Iordachioae, Horia Moculescu, Ionut Ungureanu (Provincialii), Dragos Chircu (finalist la 'Vocea Romaniei') si Orchestra Radio condusa de Viorel Gavrila.

Aurelian Andreescu s-a lansat, in 1963, la prima editie a Festivalului 'Mamaia'. Cu atat mai mult, se cuvenea ca renumitul interpret al pieselor nemuritoare - 'Oameni', 'Copacul', 'Tu esti primavara mea', 'Merit eu' sau 'Dorul' - sa fie cinstit cum se cuvine in cadrul celei de-a 42-a editii a Festivalului 'Mamaia'. Inscrierile pentru participarea la cele doua sectiuni - 'Interpretare' si 'Creatie' s-au incheiat. Rezultatele se vor afisa, la 16 august, pe www.festivalmamaia.ro.

Pentru sectiunea rock “Teo Peter', preselectiile incep astazi la Club “A', de la ora 10:00. Si marti, 14 august, sunt asteptati la preselectie cei talentati si care ravnesc sa urce pe scena Festivalului 'Mamaia'.

Conditii de participare: se vor prezenta doua piese in limba romana, interpretate live, in formula completa, care nu se vor schimba in cazul calificarii; piesele nu pot depasi 4 minute. Dosarul de inscriere trebuie sa contina: copie dupa chitanta de achitare a taxei inscriere, in valoare de 100 lei; textul piesei trebuie sa fie in limba romana – atat ca prezentare in dosarul de concurs cat si ca interpretare –; neindeplinirea acestei conditii va da dreptul organizatorului de a elimina piesa din concurs.

Vor fi admise in competitie maximum 10 trupe, iar rezultatele se vor afisa, la 17 august, pe site-ul festivalului.

Pentru sectiunea rock “Teo Peter', preselectiile incep astazi la Club “A', de la ora 10:00. Si marti, 14 august, sunt asteptati la preselectie cei talentati si care ravnesc sa urce pe scena Festivalului 'Mamaia'

×