x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mari artişti fără pretenţii!

Mari artişti fără pretenţii!

de Dana Andronie    |    13 Dec 2011   •   21:00
Mari artişti fără pretenţii!

Spectacolul Vienna Classic Christmas sustinut de Strauss Festival Orchestra luni, 19 decembrie, ora 19:30, la Sala Palatului este sold out. Renumitul ansamblu vienez, condus de magicul dirijor Peter Guth, va sustine si un matineu la care publicul isi poate achizitiona bilete cu reducere. Astfel, prin HAPPY CLASSIC MONDAY, cel mai ieftin bilet este in valoare de 30 de lei, iar cel mai scump: 120 de lei.

Muzica vieneza, cu valsurile, marsurile si polcile sale atat de rafinate si de emotionante, deschide calea unei lumi de poveste. Si nu e de mirare ca, pentru vienezi, muzica este vitala, asemenea aerului pe care il respira. Strauss Festival Orchestra prezinta in Bucuresti, pentru al treilea an consecutiv, un spectacol feeric: Vienna Classic Christmas! Ansamblul condus de legendarul Peter Guth este acompaniat de soprana Monika Mosser. Nu va lipsi nici baletul, in coregrafia balerinei Raffaela Pegani. Respectati si iubiti pe toate meridianele, artistii vienezi vor urca la 19 decembrie, pe scena Salii Palatului, de doua ori: de la ora 16:30, in matineu, si de la ora 19:30, la spectacolul sold out.

Vienna Classic Christmas este un concert fara limita de varsta, care indeplineste cele mai exigente doleante ale melomanilor si dezvolta emotii nebanuite in randul necunoscatorilor.

Vor avea un Craciun de poveste cu orchestra aflata sub bagheta magica a lui Peter Guth si orasele: Constanta (Casa de Cultura a Sindicatelor – 17 si 18 decembrie, ora 19:00); Craiova (Teatrul 'Marin Sorescu' – 20 decembrie, ora 19:30) si Ploiesti (Casa de Cultura a Sindicatelor – 22 decembrie, ora 19:30).

Biletele se gasesc online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro si la casele de bilete ale salilor de spectacol.

Celor 31 de muzicieni si tour manager-ului le place foarte mult mancarea de pe plaiurile mioritice, astfel ca dupa spectacolele din Constanta organizatorii ii invita la un restaurant cu specific romanesc. Se vor consuma sucuri inainte de concert si bere dupa. In riderul tehnic ar fi trebuit introdus si cuvantul mo­destie. Mari artisti fara pretentii... Si virtuozi, si virtuosi! Asa cum spunea si Confucius, 'modestia este fundatia solida a tuturor virtutilor'.

Programul Strauss Festival Orchestra pentru toate concertele, si pentru cel de la Opera din Bucuresti, din 21 decembrie, este urmatorul: 'LILIACUL' (Johann Struass) Uvertura, Tik-Tak-Polka – op. 365; 'SÅNGE VIENEZ' – Sa­lu­ta-l pe Domnul, draga Nesterl – In­tra­rea contesei (Monika Mosser), Sange lu­minat, Polka rapida op. 319 (Baletul Pegani); 'BATISTA DANTELATå A REGINEI' – Trandafiri din sud, Vals op. 388; 'VåDUVA VE­SE­Lå' (Franz Lehar) Marsul Fe­me­ilor; 'GIUDITA' Sarutul fierbinte al buzelor mele (Monika Mosser), Aur si Argint, Vals op. 79 (Baletul Pegani). Pauza. Urmeaza apoi Johann Strauss cu Furios­o-Polka, quasi Galopp, op. 260 (Baletul Pegani); Robert Stolz cu Parada Primaverii – Mars, Tu vei fi imparatul sufletului meu (Monika Mosser); Johann Strauss – Vin, Femei si Cantec, Vals op. 333, Champagner-Polka, op. 211; 'Printesa Nineta', Neue Pizzicato-Polka, op. 449, Pe fru­moasa Dunare Albastra, Vals op. 314 (Baletul Pegani); 'Contesa Ma­ri­za' (de Emmerich Kálmán) Eu aud viori de tigani – intrarea Marizei (Mo­ni­ka Mosser); Raul de foc al vitei de vie, Finalul actului II din 'LILIA­CUL' (Monika Mosser si Baletul Pe­gani), Polka rapida op. 326 din finalul operetei 'LILIACUL', Intre tunete si fulgere, Polka rapida op. 324. Dupa Marsul Radetzky se va trage cortina.

×
Subiecte în articol: muzica