x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Meshuggah şi Obituary, confirmaţi la B’estfest

Meshuggah şi Obituary, confirmaţi la B’estfest

de Alex Revenco    |    31 Ian 2012   •   21:00
Meshuggah şi Obituary, confirmaţi la B’estfest

Noile nume confirmate la B’estfest Summer Camp sunt Garbage, Caro Emerald, Selah Sue, The Qemists, Obituary, Meshuggah si Mala Vita. Dupa cum se stie, festivalul organizat de Emagic va avea loc intre 6 si 8 iulie, in B’estfest Park, pe malul lacului Pasarea din comuna Tunari.

Metale grele
Pe scena rock, alaturi de Kreator vor evolua Meshuggah si Obituary. Meshuggah (foto sus) din Suedia este un nume de rezonanta in lumea metalelor grele, fiind apreciata atat pentru stilul muzical inovativ si complex, cat si pentru show-urile extrem de spectaculoase. Inclusa de 'Rolling Stone' in topul celor mai bune trupe hard & heavy din toate timpurile, Meshuggah e considerata de Alernative Press 'cea mai importanta trupa metal'. Pentru prima oara in Romania, Messhugah a bifat pana acum o multime de mari festivaluri, din SUA – Ozzfest, Marea Britanie – Download, Europa – Wacken sau Australia – Soundwave.

Obituary, grup din Florida, infiintat in 1988 si considerat unul din pionierii death metal-ului dar si una dintre cele mai de succes trupe ale genului. Obituary este listata de Nielsen Soundscan pe locul 5 in clasamentul celor mai bine vandute trupe death metal din toate timpurile, cu 400.000 de discuri long play vandute doar in SUA.

Garbage este fara indoiala una dintre cele mai cunoscute trupe de post-grunge cu elemente electro, din SUA, in care vedeta este solista Shirley Manson iar tobosarul, Butch Vig, e unul dintre cei mai apreciati producatori din lume (a lucrat cu Smashing Pumpkins, The Subways, Jimmy Eat World, Foo Fighters, Muse, Nirvana – Nevermind). Caro Emerald este o interpreta de jazz din Olanda, care a debutat in 2010. Albumul ei de debut, 'Deleted Scenes from the Cutting Room Floor' a stat treizeci de saptamani pe locul 1 in topurile olandeze. Selah Sue vine din Belgia si a fost remarcata de Milow in urma cu sase ani la un concurs de tinere ta­lente.

Canta raggae si, pana acum, a evoluat in cadrul unor festivaluri europene precum Lowlands (Belgia), North Sea Jazz Festival (Olanda) sau Sziget (Ungaria). The Qemists este o trupa de drum and bass din Anglia, apreciata pentru show-urile live extrem de spectaculose in timp ce Mala Vita e alcatuit din sase muzicieni de nationalitati diferite, care canta un amestec de balkanpunk, hiphop, rock, latino, soul si ska.

Abonamente reduse
Intre 1 februarie sI 15 martie, fanii B’estfest isi pot achizitiona abonamente cu 20% reducere, biletele fiind disponibile pe www.MyTicket.ro si in re­teaua Diverta la pretul promotional de 215 lei pentru cele trei zile de festi­val plus un vaucher de 10 lei pentru acces in camping. Dupa 15 martie, abo­namentele vor fi 265 de lei, iar voucherul de camping – 15 lei. In zile­le de festival, abonamentele vor fi, la intrare, 285 de lei, voucherul pas­tran­du-si aceeasi valoare. Dupa ce va fi definitivat programul pe zile, vor fi puse in vanzare si biletele de o zi, la pretul de 125 de lei, in avans sau 150 lei, la intrare.



×
Subiecte în articol: muzica