x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica METALiga suedeză de fotbal

METALiga suedeză de fotbal

de Catalina Iancu    |    26 Mar 2009   •   00:00
METALiga suedeză de fotbal

Rockul şi fotbalul sunt la ele acasă în Suedia, iar cum mulţi dintre muzicieni obişnuiesc să lase instrumentele deoparte pentru a-şi pune echipamentul şi a se înfrunta pe dreptunghiul cu iarbă, apariţia unei ligi de fotbal ­ Metallsvenskan ­ era doar o chestiune de timp.



Din acest an, Allsvenskan are un corespondent în lumea metal-ului scandinav. Fani ei înşişi ai echipelor din prima ligă suedeză şi împătimiţi ai sportului cu balonul rotund, rockerii îşi vor trage jambierele şi vor coborî în arenă. La 9 mai, chitarele vor lua o pauză de câteva ore, până ce metaliştii vor decide cine e mai tare ­ nu în riff-uri, ci în driblinguri.

Turneul se va desfăşura pe parcursul unei singure zile, primul meci începând la 13:15, iar finala ­ la 18:00 ora locală. După înmânarea cupei, vor urma ­ se putea altfel? ­ câteva recitaluri, capete de afiş fiind Hammerfall şi Sabaton. Prima trupă este cunoscută pentru pasiunea pentru sport, realizând înaintea ultimei Olimpiade de iarnă un featuring cu echipa naţională de curling, în timp ce membrii celei de-a doua formaţii vor participa în dublă calitate, de muzicieni şi sportivi.

În recent inaugurata sală Behrn din Orebro se vor înfrunta 15 trupe, dar şi jurnaliştii de la cunoscuta publicaţie de profil suedeză CloseUp Magazine.

Prima grupă preliminară va fi alcătuită din echipele FC Glenn (o combinată a trupelor In Flames, Tiamat, Engel şi Biffen), Orebro United (cu jucători selecţionaţi de la formaţiile Millencolin, Path Of No Return şi Witchcraft), Bullet şi reprezentativa gazetarilor, în timp ce în Grupa B se vor înfrunta Sabaton&Guests, Heat, "stranierii" de la Illdisposed (Danemarca) şi Haunted/D.T. (în care şi-au unit forţele muzicienii din The Haunted şi Dark Tranquillity). Fotbaliştii vor juca în echipe de câte cinci (plus rezerve) şi vor evolua în echipamentul team-urilor din Allsvenskan pe care le susţin.

Pe lângă fotbal şi muzică live, spectatorilor le vor fi puse la dispoziţie restaurante, baruri şi standuri de suveniruri. "Maestru de ceremonii" va fi Orvar Säfström, membru al trupei suedeze de death metal Nirvana 2002 şi fost vocal în Entombed, în prezent unul dintre cei mai populari cronicari de film scandinavi.

×
Subiecte în articol: muzica