x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Noul album Turisas va fi lansat în ianuarie 2011

Noul album Turisas va fi lansat în ianuarie 2011

de Catalina Iancu    |    21 Noi 2010   •   21:29
Noul album Turisas va fi lansat în ianuarie 2011

“Stand Up And Fight” se va numi noul album al finlandezilor de la Turisas. Europenii il vor găsi în magazine începând din 31 ianuarie 2011, în timp ce pe continentul nord-american va apărea la 8 februarie.

Turisas (foto) va promova noul produs discografic prin două turnee. Întâi vor traversa Atlanticul, pentru a concerta alături de Cradle of Filth, Nachtmystium şi Daniel Lioneye, între 29 ianuarie (Mexico City) şi 13 martie (Atlanta). Apoi vor reveni pe bătrânul continent pentru o serie de recitaluri, între 24 martie şi 17 aprilie, împreună cu Die Apokalyptischen Reiter. Chiar dacă pentru un nou show în România (după cel din aprilie 2009) mai avem de aşteptat, Mathias “Warlord” Nygard şi colegii săi vor putea fi văzuţi la Budapesta, la 3 aprilie.

Despre turneul european şi despre trupa cu care vor face echipă, Olli Vanska (vioară) a declarat: “În 2005, aveam doar puţine show-uri la activ, cât despre turnee, eram complet începători. Însă am avut o serie de concerte foarte reuşite şi am fost foarte fericiţi de cum ne-au tratat cei de la Die Reiter pe noi, «juniorii». Acum, când ne-au întrebat dacă vrem să călătorim din nou alături de ei, ne-am gândit: «de ce n-am face-o?». Va fi o combinaţie interesantă, care va garanta distracţia”. Cele două turnee, primele după o pauză de 16 luni, au fost precedate de trei show-uri susţinute de Turisas în tot atâtea cluburi din ţara natală, în preajma Halloween-ului.

Mathias Nygard a declarat recent: “Am rămas fideli ideologiei noastre, de a lansa CD-uri numai când putem aduce ceva nou, fără a ne repeta sau a copia ce-am făcut în trecut pentru a fi prezenţi pe piaţă”. “Stand Up And Fight” a fost înregistrat între martie şi septembrie, la Sound Supreme Studio, şi a fost mixat de Jens Bogren (care a mai lucrat cu Opeth, Paradise Lost etc.) în Suedia, la Fascination Street. Albumul, produs de “Warlord”, vocalul şi principalul autor al versurilor, va ieşi sub sigla Century Media.

×
Subiecte în articol: arte muzica