x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Paul Rodgersa declarat că "misiunea" sa alături de grupul Queen a luat sfârşit

Paul Rodgersa declarat că "misiunea" sa alături de grupul Queen a luat sfârşit

de Alex Revenco    |    22 Mai 2009   •   00:00
Paul Rodgersa declarat că "misiunea" sa alături de grupul Queen a luat sfârşit

Apărută iniţial pe fluxul de ştiri VH 1, vestea că Paul Rodgers a pus punct colaborării cu grupul Queen a fost preluată şi de site-ul chitaristului Brian May.

"Împreună cu Brian May şi Roger Taylor de la Queen am făcut un turneu mondial, un altul în Europa, estul Europei şi Orientul Îndepărtat, un album de studio (The Cosmos Rocks) şi un DVD, iar eu cred că a venit momentul despărţirii, în cei mai buni termeni. Am făcut destule.
Nu cred că vom mai cânta împreună, poate un eveniment deosebit, să zicem un concert tribut adus lui Nelson Mandela, părerea mea fiind că, împreună, am făcut destule."

La 15 iunie urmează să apară ultimul material realizat împreună, un CD & DVD intitulat: "Queen + Paul Rodgers Live In Ukraine". Pe site-ul chitaristului de la Queen, Brian May, cele declarate de Paul Rodgers au fost citate întocmai şi fără nici un comentariu.

 

Rodgers reformează Bad Company
După destrămarea legendarului grup Free, Paul Rodgers înfiinţează în 1973 Bad Company, împreună cu Simon Kirke şi Mick Ralphs, ulterior fiind cooptat Boz Burrell. 


În anii '70 a fost una dintre cele mai tari trupe rock, fiind manageriată de Peter Grant, cel care i-a "făcut mari" şi pe Led Zeppelin. În 1983, Rodgers părăseşte grupul, care-şi continuă activitatea cu alţi vocalişti, Brian Howe (1986-1994) şi Robert Hart (1995-1997). Dar în 1998, Bad Company se reformează, susţine noi turnee şi înregistrează "The Original Bad Company Anthology" (1998), cu patru piese noi, şi "In Concert: Merchants Of Cool" (2002). La 17 iunie a.c., Bad Company începe un nou turneu, în SUA.

×
Subiecte în articol: muzica