x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pe 17 august se împlinesc 35 de ani de la moartea lui Elvis Presley. Fanii s-au adunat la Graceland

Pe 17 august se împlinesc 35 de ani de la moartea lui Elvis Presley. Fanii s-au adunat la Graceland

de Sebastian S. Eduard    |    16 Aug 2012   •   13:34
Pe 17 august se împlinesc 35 de ani de la moartea lui Elvis Presley. Fanii s-au adunat la Graceland

Fanii cantaretului Elvis Presley s-au indreptat in aceasta saptamana in numar mare spre Graceland, resedinta pe care starul o detinea in Memphis, pentru a comemora, joi, 35 de ani de la moartea artistului american, informeaza Mediafax.

Organizatorii "Saptamanii Elvis", un eveniment care se desfasoara in fiecare an, considera ca editia din 2012 va fi cea mai urmarita dintre toate, intrucat va beneficia de prezenta vaduvei cantaretului, Priscilla, si de cea a fiicei lor, Lisa Marie Presley.

Saptamana Elvis

"Elvis atrage multi fani", a declarat Joe Guercio, directorul muzical al cantaretului, incepand din 1970 si pana la moartea starului, pe 16 august 1977, la varsta de 42 de ani. "Nu se poate spune acelasi lucru despre foarte multi oameni din showbiz", a adaugat el.

"Saptamana Elvis", care dureaza in realitate noua zile, a inceput vineri, la Memphis. Evenimentul se concentreaza in jurul unui cort urias de 1.200 de locuri, cu aer conditionat, ridicat in fata vilei Graceland, proprietatea starului. Putin mai departe se pot vedea resturile avionului sau privat.

O slujba de pomenire a avut loc miercuri seara la portile proprietatii. Fanii au aprins lumanari pe proprietatea starului, dar si cateva "lumanari digitale", online, cu ajutorul unei aplicatii speciale "Elvis", creata pentru smartphone-uri.

Aseara urma sa aiba loc un concert pe stadionul din oras, la care era anuntata participarea Priscillei si Lisei Marie Presley, dar si a supravietuitorilor grupului lui Elvis, care vor interpreta piese celebre ale "Regelui rock'n'roll-ului" si alte cantece apartinand genurilor muzicale care l-au inspirat pe acesta - blues, gospel si country.

Produsele Elvis

Marti, cateva sute de presedinti ai fan-cluburilor au prezentat produsele derivate lansate de Elvis Presley Enterprises, fundatia care administreaza drepturile postume ale starului asupra gadgeturilor, filmelor si reclamelor publicitare care folosesc imaginea artistului.

Carol Butler, vicepresedintele organizatiei pentru licente internationale, a prezentat papusa "Mr Potato Head", care seamana cu Elvis in perioada in care starul se imbraca in stil hawaiian. Pentru aceeasi ocazie a fost creat un geamantan, fabricat in Canada, decorat cu un portret al starului. Pretul de vanzare pentru acest articol este de 100 de dolari.

Totodata, Carol Butler a prezentat si versiunea Elvis a unei papusi japoneze din gama Hello Kitty.

Elvis Presley a vandut un numar impresionant de albume (aproape un miliard). De asemenea, el a jucat in aproximativ 30 de filme. A murit in resedinta sa din Memphis - pe 16 august 1977, la varsta de 42 de ani...

×