x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Presa străină: Calificarea României în finala Eurovision nu este o surpriză

Presa străină: Calificarea României în finala Eurovision nu este o surpriză

de Istvan Deak    |    09 Mai 2014   •   17:50
Presa străină: Calificarea României în finala Eurovision nu este o surpriză

După “şocul” Cezar Ouatu din 2013, jurnaliştii străini se vor mulţumi anul acesta cu reprezentanta Austriei, Conchita Wurst. Prezenţa Paulei şi a lui Ovi la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest a fost catalogată pozitiv de jurnaliştii avizaţi din presa străină. “Piesa Playing with Fire a adus multă energie şi voce la Eurovision 2010 şi a fost răsplătită cu un senzaţional loc trei pentru România. Ce putea fi mai la îndemână decât o nouă şansă pentru acest duo de succes. Mai degrabă scundul Ovidiu Cernăuţeanu şi deosebita Paul Seling cântă despre miracolul lumii, acompaniaţi pe scenă de o tehnică prin holograme. Scenariştii au ales un Pianoring în locul unor aripi duble. Textul şi melodia aparţin unor profesionişti din Norvegia. Ne aşteaptă un spectacol, unul care poate fi apreciat într-o noapte pe an, dar atunci foarte mult”, subliniază Der Spiegel.

România a fost singura ţară din a doua semifinală care a primit şanse de calificare 100% din partea jurnaliştilor germani. Din grupul celor 10 ţări calificate din a doua semifinală, cei de la Spiegel văd România a treia favorită la câştigarea Eurovision, după Norvegia şi Grecia.

Avem şanse
Şanse pentru o clasare bună ne dau şi cei de la Rheinische Post. “ Cu vibranta piesă 'Miracle' sunt îndreptăţiţi la ambiţii mai mari şi recidiviştii români Paula Seling şi Ovi, clasaţi pe locul trei la victoria Lenei în Oslo, 2010. Cu un ton ţinut timp de 18 secunde, partea feminină a duetului păstrează un record în siguranţă”, subliniază RP-Online.

Virulenţi la adresa României la ediţia de anul trecut, jurnaliştii austrieci de la Der Standard au o reacţie pozitivă, dar moderată faţă de şansele României din acest an. “Duetul simpatic din România a fost prezent şi la Oslo în 2010 şi s-a clasat pe locul trei. Puţin probabil ca cei doi să repete acest succes şi în ediţia din 2014, dar prezenţa lor în finală este meritată. România a fost mereu în finală. Piesa 'Miracle' are un mic număr de magie şi o îmbrăţişare surprinzătoare. Drăguţ şi agreabil. Nici mai mult, nici mai puţin”, comentează cei de la Der Standard.


×
Subiecte în articol: eurovision 2014